Ugnsstekt kyckling med jordärtskocka, päron och svamp
![Ugnsstekt kyckling med jordärtskocka, päron och svamp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17536/cf_259/ugnsstekt_kyckling_med_jordartskocka__paron_och_svamp.jpg)
Ett rejält och utsökt recept på kyckling i ugn med jordärtskocka, päron och svamp. Du gör den stadiga rätten av bland annat kycklingklubbor, timjan, vitlök, päron, svamp, lök, gryn och ost. Oemotståndligt!
![Ugnsstekt kyckling med jordärtskocka, päron och svamp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17536/cf_259/ugnsstekt_kyckling_med_jordartskocka__paron_och_svamp.jpg)
Ingredienser
4 portioner
8 medelstora jordärtskockor
800 g delade kycklingklubbor
3 timjankvistar
2 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
rapsolja
2 stora päron i klyftor
200 g svamp t ex champinjoner, portabello eller karljohansvamp i grova bitar
Krämiga gryn
4 msk finhackad gul lök
4 dl gryn (naken havre)
3 msk smör
6 dl hönsbuljong (vatten + buljontärning eller fond)
1 dl riven, lagrad (24 månader) ost av sveciatyp
salt
3 msk finskuren persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer