Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ugnsstekt kyckling med jordärtskocka, päron och svamp

Ett rejält och utsökt recept på kyckling i ugn med jordärtskocka, päron och svamp. Du gör den stadiga rätten av bland annat kycklingklubbor, timjan, vitlök, päron, svamp, lök, gryn och ost. Oemotståndligt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kyckling: Sätt ugnen på 225ºC.
  2. Skölj jordärtskockorna tills de är jordfria. Lägg sedan kyckling, jordärtskockor, timjan och skalad vitlök i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar, ringla över lite rapsolja. Sätt in formen mitt i ugnen ca 10 minuter.
  3. Tag ut formen tillsätt päronen och svampen passa på att röra lite i formen och skeda stekskyn över alltsamman. Sänk värmen till 175ºC.
  4. Sätt in formen i ugnen och stek tills kycklingen är klar, ca 35 minuter eller till innertemperaturen är 82ºC.
  5. Gryn: Fräs lök och gryn i 1/3 av smöret någon minut. Tillsätt sedan hönsbuljong så att det täcker och sjud grynen tills de är mjuka. Späd hela tiden med buljong så att det täcker ytan.
  6. När grynen är klara dra av från värmen och smaka av med ost, resten av smöret och salt. Låt stå och svälla någon minut.
  7. Tillsätt persiljan precis innan servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 medelstora jordärtskockor
  • 800 g delade kycklingklubbor
  • 3 timjankvistar
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och svartpeppar
  • rapsolja
  • 2 stora päron i klyftor
  • 200 g svamp t ex champinjoner, portabello eller karljohansvamp i grova bitar
Krämiga gryn
  • 4 msk finhackad gul lök
  • 4 dl gryn (naken havre)
  • 3 msk smör
  • 6 dl hönsbuljong (vatten + buljontärning eller fond)
  • 1 dl riven, lagrad (24 månader) ost av sveciatyp
  • salt
  • 3 msk finskuren persilja
Lägg till i inköpslistan