Paprikabakad torskrygg med ljummen broccoli- och löksallad

6
0
Paprikabakad torskrygg med ljummen broccoli- och löksallad

Paprikabakad torskrygg med ljummen broccolisallad är en färgrik middagsrätt med orange paprikapesto och vackert grön broccoli. Den ugnsbakade torskryggen serveras på en bädd av hjärtsallad tillsammans med den ljumna salladen och toppas med parmesan och körvel.

Skriv ut
Paprikabakad torskrygg med ljummen broccoli- och löksallad

Ingredienser

4 portioner
4
port fryst torskrygg (à 125 g)
-
salt och svartpeppar
4 msk
paprikapesto

Sallad

6
medelstora potatisar
1
stor silverlök eller rödlök
2
hjärtsallad eller romansallad (2 hjärtsallad motsvarar 1 litet romansalldshuvud)
6 dl
vatten
1
hönsbuljongtärning
400 g
fryst broccoli
3 msk
vit balsamvinäger
3 msk
olivolja
-
salt och svartpeppar

Till garnering

1 dl
flagad parmesanost
-
körvel

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen/fonden.
Fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut paprikapesto mot ajvar eller inlagd paprika. Byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1607 KJ / 384 kCal
Fett 13 g
Salt 3.31 g
Kolhydrater 28 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept