Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Paprikabakad torskrygg med ljummen broccoli- och löksallad

Paprikabakad torskrygg med ljummen broccolisallad är en färgrik middagsrätt med orange paprikapesto och vackert grön broccoli. Den ugnsbakade torskryggen serveras på en bädd av hjärtsallad tillsammans med den ljumna salladen och toppas med parmesan och körvel.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 125°C.
  3. Krydda fisken runt om med salt och peppar. Lägg den i en ugnssäker form, fördela paprikapeston på varje torskrygg.
  4. Sätt formen mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills fiskens innertemperatur är 56°C.
  5. Sallad: Skala och dela potatisarna i fjärdedelar. Skala och skiva löken tunt. Ansa och bryt salladen i bitar.
  6. Koka potatisbitarna knappt färdiga i vattnet med buljongtärningen. Lägg i broccolin och koka upp. Låt stå med locket på 3-4 minuter. Häll av nästan all buljong, men spara ca 1 dl i kastrullen (för 4 port).
  7. Vänd ner lök, vinäger och olivolja i potatiskastrullen, smaksätt med salt och peppar.
  8. Lägg salladsbladen på ett fat eller på tallrikar. Fördela potatis- och broccolisalladen på bladen, lägg på fisken.
  9. Garnering: Toppa med parmesan och körvel.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen/fonden.
Fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut paprikapesto mot ajvar eller inlagd paprika. Byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port fryst torskrygg (à 125 g)
  • salt och svartpeppar
  • 4 msk paprikapesto
Sallad
  • 6 medelstora potatisar
  • 1 stor silverlök eller rödlök
  • 2 hjärtsallad eller romansallad (2 hjärtsallad motsvarar 1 litet romansalldshuvud)
  • 6 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 400 g fryst broccoli
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 3 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
Till garnering
  • 1 dl flagad parmesanost
  • körvel
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1607 kJ / 384 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept