Paprikabakad torskrygg med ljummen broccoli- och löksallad
Paprikabakad torskrygg med ljummen broccolisallad är en färgrik middagsrätt med orange paprikapesto och vackert grön broccoli. Den ugnsbakade torskryggen serveras på en bädd av hjärtsallad tillsammans med den ljumna salladen och toppas med parmesan och körvel.
Ingredienser
4 portioner
4 port fryst torskrygg (à 125 g)
salt
svartpeppar
4 msk paprikapesto
Sallad
6 medelstora potatisar
1 stor silverlök eller rödlök
2 hjärtsallad eller romansallad (2 hjärtsallad motsvarar 1 litet romansalldshuvud)
6 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
400 g fryst broccoli
3 msk vit balsamvinäger
3 msk olivolja
salt
svartpeppar
Till garnering
1 dl flagad parmesan
körvel
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1607 KJ / 384 kCal
Fett13 g
Salt3.31 g
Kolhydrater28 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer