Pasta med paprikasås och valnötter

0
0 Klimatsmart
Pasta med paprikasås och valnötter

Här kommer en riktigt smakrik pastarätt innehållande milda vita bönor, paprikapesto och en växtbaserad matlagningsgrädde som bidrar med en fin krämighet. För att bryta av konsistensen serverar du även grovhackade valnötter till – mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2020

Pasta med paprikasås och valnötter

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna spaghetti)
1
förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
130 g
paprikapesto
2 dl
växtbaserad matlagningsgrädde
-
salt
-
peppar
250 g
körsbärstomater
1/2
kruka persilja
1 dl
valnötter

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta. Välj glutenfri havredryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri pesto.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Smaka av såsen med något starkt, till exmpel cayennepeppar eller sambal oelek.

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2575 KJ / 616 kCal
Fett 29 g
Salt 2 g
Kolhydrater 67 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept