UNDER 15 MIN | Enkel

Paprikaspread med vita bönor

Spread är verkligen gott och passar perfekt att lägga på en knäckemacka. Snabbt mixar du vita bönor och paprikapesto samt persilja. Krydda med salt och svartpeppar och spreaden är klar att servera.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av bönorna i ett durkslag och skölj dem i kallt vatten. Låt dem rinna av ordentligt.
  2. Mixa bönorna med paprikapeston och persiljan till en jämn smet i en matberedare. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Till servering: Bred spreaden på knäckebrödet och servera.

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston och brödet.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj pesto utan ost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 förp kokta vita bönor (à ca 400 g)
  • 130 g paprikapesto
  • 1 kruka persilja
  • salt
  • svartpeppar
Till servering
  • knäckebröd

Näringsvärde
Per portion

Energi 916 kJ / 219 kCal