Kycklingkebbe med labneh

55
0 Klimatsmart
Kycklingkebbe med labneh

Små järpar av kycklingfärs med smak av pinjenötter och spiskummin, serveras med labneh – libanesisk kryddad yoghurt. Äts i pitabröd tillsammans med sallad, lök och spetspaprika.

Skriv ut
Kycklingkebbe med labneh

Ingredienser

4 portioner

Kebbe

1/2 dl
pinjenötter
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
2 tsk
spiskummin
1 tsk
malen kryddpeppar
1 tsk
chilipulver
1 tsk
kanel
1 tsk
salt
500 g
kycklingfärs
1/2 dl
olja

Labneh

1/2
kruka mynta
1
vitlöksklyfta
2 dl
turkisk yoghurt
2 msk
olivolja
1 krm
paprikapulver

Tillbehör

1/2
isbergssallad
4
salladslökar
2
spetspaprikor
8
pitabröd

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt pitabröd eller tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut turkisk yoghurt mot havre-, soja- eller risbaserad yoghurtersättning.

Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

55

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3425 KJ / 818 kCal
Fett 31 g
Salt 3.62 g
Kolhydrater 86 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept