Kycklingkebbe med labneh

57
1
Kycklingkebbe med labneh

Små järpar av kycklingfärs med smak av pinjenötter och spiskummin, serveras med labneh – libanesisk kryddad yoghurt. Äts i pitabröd tillsammans med sallad, lök och spetspaprika.

Kycklingkebbe med labneh

Ingredienser

4 portioner

Kebbe

1/2 dl pinjenötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
1 tsk malen kryddpeppar
1 tsk chilipulver
1 tsk kanel
1 tsk salt
500 g kycklingfärs
1/2 dl olja

Labneh

1/2 kruka mynta
1 vitlöksklyfta
2 dl turkisk yoghurt
2 msk olivolja
1 krm paprikapulver

Tillbehör

1/2 isbergssallad
4 salladslökar
2 spetspaprikor
8 pitabröd

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt pitabröd eller tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut turkisk yoghurt mot havre-, soja- eller risbaserad yoghurtersättning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

57

Kommentar

Liisa

2022-04-14

Så himla goda 👌👌

Näringsvärde per portion

Energi 3425 KJ / 818 kCal
Fett 31 g
Salt 362 g
Kolhydrater 86 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden