Citronkyckling med sparris och valnötter
Det som gör denna rätt extra god och unik är glazen till kycklingen. Citron- och timjanglazen som penslas på kycklingen flera gånger under tillagningen gör kycklingen toppengod. Citronkycklingen serveras med rostad potatis, sparris och paprikor som blandas med valnötter.
Ingredienser
4 portioner
Potatis och grönsaker
800 g färskpotatis
3 msk olivolja
salt
peppar
250 g grön sparris
2 gula spetspaprikor
2 dl valnötter
65 g färsk babyspenat
Citron- och timjanglaze
skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft)
1/2 kruka timjan
2 msk flytande honung
Kyckling
4 kycklingfiléer
2 msk olja
Fetaostyoghurt
150 g fetaost
2 dl turkisk yoghurt (10 %)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3097 KJ / 740 kCal
Fett41 g
Salt2 g
Kolhydrater42 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt, friskt och jättegott. Fin bjudrätt.
Anna-cari
2024-05-12Supergott! Timjan var slut så det blev med rosmarin istället, funkade kanon! Vi kommer nog göra om det på grillen i sommar...
Elin
2021-04-05Mycket uppskattat av gästerna. Supergott.
Per
2021-04-03