Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillad lammkebab

Smakrikt recept på lammkebab! Kebab är ett samlingsnamn på en rad kötträtter från flera olika länder där principen är att man trär malet eller hackat kött på någon typ av spett och grillar. Här får kebaben smak av persilja, spiskummin och citron.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och finhacka löken. Finhacka persiljan.
  2. Blanda lök, persilja, färs och kryddor. Forma till ca 20 stycken små järpar (för 4 port). Låt vila i kylskåp
 30 minuter.
  3. Stek eller grilla tills de är genomstekta. Det behövs ofta inget extra fett då färsen är fet. Krydda med salt.
  4. Halvera och grilla citronen med snittytan neråt.
  5. Till servering: Pressa över citron och strö över persilja. Servera med pitabröd.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 kruka persilja
  • 500 g lamm- eller nötfärs
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 1 tsk salt
Till servering
  • 1 citron
  • 1 dl hackad persilja
  • pitabröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2229 kJ / 533 kCal