Falafel i pitabröd med spetspaprika

15
1 Klimatsmart
Falafel i pitabröd med spetspaprika

Kvällens middag bjuder på mellanösterns mest populära streetfood: matiga kikärtsfalaflar i varma pitabröd. Falafeln får sällskap av en orange morotskräm med vitlökssting och krispiga grönsaker som ger rätten en härlig crunch. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2017

Falafel i pitabröd med spetspaprika

Ingredienser

2 portioner

Morotskräm

2
morötter
1 dl
crème fraiche
1/2
vitlöksklyfta
1/2 msk
rödvinsvinäger
-
salt
-
peppar

Grönsaker

1
hjärtsallad
170 g
spetspaprika
1
rödlök
20 st
falaflar
4
pitabröd

För alla

Kontrollera noga innehållet på falaflarna. Rätten innehåller gluten.
Fri från ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentar

Sara

2017-11-22

Mycket gott, över förväntan. Fick detta i Icas bistrokasse. Morotskrämen var jättegod, men vi tog lite citron istället för vinäger. För två personer räckte ett paket falafel med 12 bitar i, vi stekte dem i stekpanna.

Näringsvärde per portion

Energi 2917 KJ / 697 kCal
Fett 30 g
Salt 4 g
Kolhydrater 83 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept