Falafel i pitabröd med spetspaprika

Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
1Klimatsmart
Falafel i pitabröd med spetspaprika

Kvällens middag bjuder på mellanösterns mest populära streetfood: matiga kikärtsfalaflar i varma pitabröd. Falafeln får sällskap av en orange morotskräm med vitlökssting och krispiga grönsaker som ger rätten en härlig crunch. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2017

Falafel i pitabröd med spetspaprika

Ingredienser

2 portioner

Morotskräm

2 morötter
1 dl crème fraiche
1/2 vitlöksklyfta
1/2 msk rödvinsvinäger
salt
peppar

Grönsaker

1 hjärtsallad
170 g spetspaprika
1 rödlök
20 st falaflar
4 pitabröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat

Kommentar

Mycket gott, över förväntan. Fick detta i Icas bistrokasse. Morotskrämen var jättegod, men vi tog lite citron istället för vinäger. För två personer räckte ett paket falafel med 12 bitar i, vi stekte dem i stekpanna.

Sara

2017-11-22

Näringsvärde per portion

Energi2917 KJ / 697 kCal
Fett30 g
Salt4 g
Kolhydrater83 g
Protein17 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Falafel med paprika- och sesamyoghurt och basilikaolja
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Falafel i pitabröd med spenatyoghurt
Betyg 3.5 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Falafel med hummus och matvetesallad
Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Falafel med avokadosallad och vitlökssås
Betyg 3.6 av 5.
94 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Falafel med spenat- och myntayoghurt
Betyg 3.1 av 5.
95 personer har röstat
Under 45 min att tillaga