Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Falafel i pitabröd med spetspaprika

Kvällens middag bjuder på mellanösterns mest populära streetfood: matiga kikärtsfalaflar i varma pitabröd. Falafeln får sällskap av en orange morotskräm med vitlökssting och krispiga grönsaker som ger rätten en härlig crunch. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Morotskräm: Skala och riv morötterna och blanda med crème fraiche och pressa i vitlöken. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
  3. Grönsaker: Skär salladen i bitar och dela, kärna ur och strimla paprikorna. Skala och skiva löken.
  4. Värm falaflarna mitt i ugnen ca 6 minuter.
  5. Värm bröden med falaflarna när det återstår ca 3 minuter av tiden.
  6. Servera falaflarna med grönsaker, morotskräm och bröd.

För alla

Kontrollera noga innehållet på falaflarna. Rätten innehåller gluten.
Fri från ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 2
Morotskräm
  • 2 morötter
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • salt
  • peppar
Grönsaker
  • 1 hjärtsallad
  • 170 g spetspaprika
  • 1 rödlök
  • 20 st falaflar
  • 4 pitabröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2917 kJ / 697 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept