Falafel i pitabröd med spetspaprika
Kvällens middag bjuder på mellanösterns mest populära streetfood: matiga kikärtsfalaflar i varma pitabröd. Falafeln får sällskap av en orange morotskräm med vitlökssting och krispiga grönsaker som ger rätten en härlig crunch. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2017
Ingredienser
2 portioner
Morotskräm
2 morötter
1 dl crème fraiche
1/2 vitlöksklyfta
1/2 msk rödvinsvinäger
salt
peppar
Grönsaker
1 hjärtsallad
170 g spetspaprika
1 rödlök
20 st falaflar
4 pitabröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2917 KJ / 697 kCal
Fett30 g
Salt4 g
Kolhydrater83 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mycket gott, över förväntan. Fick detta i Icas bistrokasse. Morotskrämen var jättegod, men vi tog lite citron istället för vinäger. För två personer räckte ett paket falafel med 12 bitar i, vi stekte dem i stekpanna.
Sara
2017-11-22