Lammstek och ljummen sallad med tomatvinägrett och surdegskrutonger
Rosastekt lammkött i skönt sällskap med rostade grönsaker, mild kronärtsskocka och syrlig tomatvinägrett. Ljummen sallad ger en både matig och nyttig känsla.
Ingredienser
6 portioner
Lammstek
ca 1 kg benfri lammstek
1 msk salt
1 tsk nymald svartpeppar
1 msk torkad rosmarin
5 vitlöksklyftor
2 msk smör
Tomatvinaigrette
2 rödlökar
2 tsk hackad färsk eller torkad oregano
4 msk rödvinsvinäger
1 burk strimlade soltorkade tomater i olja (à 200 g)
salt
svartpeppar
Ljummen sallad
1 burk små fina kronärtskockor i olja (à 200 g)
4 gula spetspaprikor
200 g bellaverde
Surdegskrutonger
1 bake off baguette av surdeg (à 250 g)
4 msk olivolja
Till servering
1 cosmopolitan sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2120 KJ / 507 kCal
Fett25.6 g
Salt4.2 g
Kolhydrater27.1 g
Protein39.8 g
Kommentarer
Vilket märkligt recept. I ingredienslistan står det jordärtskockor i olja - finns det ens? I själva receptet står det kronärtskockor. Vilket ska det vara? Ganska stor skillnad i både smak och tillagning, kan jag tycka.
Annika
2018-11-22Hej Annika! Tack för att du hörde av dig till oss så vi kunde rätta till detta till kronärtskockor. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-11-22Hej Ingrid! Vad konstigt. Jag testade att söka på kronärtskocka och fick inte upp detta recept. Är du säker på att du sökte på kronärtskocka och inte på jordärtskocka? Prova gärna igen. Hälsningar, Veronica
Redaktionen
2015-08-11innehåller inte kronärtsskocka som jag sökte på! och som står i presentationen av rätten.
Ingrid
2015-08-06