Kycklingjärpar i syrlig dillsås och rostade morötter

8
2
Kycklingjärpar i syrlig dillsås och rostade morötter

Smakrika och saftiga järpar på kycklingfärs får smaklökarna att jubla tillsammans med den syrliga dillsåsen. Servera tillsammans med kokt potatis och ugnsrostade morötter. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2020

Kycklingjärpar i syrlig dillsås och rostade morötter

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis

Kycklingjärpar

2 msk
ströbröd
1/2 dl
vispgrädde
1
ägg
ca 500 g
kycklingfärs
1/2 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
500 g
små morötter
1 tsk
olja

Sås

1
gul lök
1 msk
smör
2 1/2 dl
kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl
vispgrädde
1 1/2 msk
ättika (12%)
1 1/2 msk
strösocker
1 msk
majsstärkelse
-
salt
-
vitpeppar
1
ask färsk dill (à 20 g)

Till servering

1
kruka röd/grön sallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller margarin och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och vispgrädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Eila

1/13/2019

Väldigt gott men det ser ut som järparna på bilden är brynta först, våra blev blekfisar men det räddades av den fantastiskt goda såsen.

Emma

8/23/2018

Extremt gott!

Näringsvärde per portion

Energi 3157 KJ / 751 kCal
Fett 38 g
Salt 2 g
Kolhydrater 64 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept