Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingjärpar i syrlig dillsås och rostade morötter

Smakrika och saftiga järpar på kycklingfärs får smaklökarna att jubla tillsammans med den syrliga dillsåsen. Servera tillsammans med kokt potatis och ugnsrostade morötter. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka potatisen.
  3. Kycklingjärpar: Blanda ströbröd, grädde och ägg i en bunke och låt stå ett par minuter. Blanda ner färsen och krydda med salt och peppar.
  4. Skär morötterna i bitar och blanda med olja, salt och peppar. Rosta mjuka i ugnen i ca 10 minuter.
  5. Sås: Skala och hacka löken. Fräs den i smöret i en vid kastrull. Rör i buljong, grädde, ättika och socker och koka upp. Rör ut majsstärkelsen med lite vatten, rör ner redningen och låt koka någon minut under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
  6. Forma järpar av färsen och sjud dem i såsen under lock i ca 10 minuter.
  7. Till servering: Skär dillen och rör i såsen och servera med morötter, sallad och potatis.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller margarin och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och vispgrädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
Kycklingjärpar
  • 2 msk ströbröd
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • ca 500 g kycklingfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 500 g små morötter
  • 1 tsk olja
Sås
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 msk ättika (12%)
  • 1 1/2 msk strösocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
Till servering
  • 1 kruka röd/grön sallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3157 kJ / 751 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept