Kycklingjärpar i syrlig dillsås och rostade morötter

11
2
Kycklingjärpar i syrlig dillsås och rostade morötter

Smakrika och saftiga järpar på kycklingfärs får smaklökarna att jubla tillsammans med den syrliga dillsåsen. Servera tillsammans med kokt potatis och ugnsrostade morötter. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2021

Kycklingjärpar i syrlig dillsås och rostade morötter

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Kycklingjärpar

2 msk ströbröd
1/2 dl vispgrädde
1 ägg
ca 500 g kycklingfärs
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
500 g små morötter
1 tsk olja

Sås

1 gul lök
1 msk smör
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl vispgrädde
1 1/2 msk ättika (12%)
1 1/2 msk strösocker
1 msk majsstärkelse
salt
vitpeppar
1 ask färsk dill (à 20 g)

Till servering

1 kruka röd/grön sallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och vispgrädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Eila

2019-01-13

Väldigt gott men det ser ut som järparna på bilden är brynta först, våra blev blekfisar men det räddades av den fantastiskt goda såsen.

Emma

2018-08-23

Extremt gott!

Näringsvärde per portion

Energi 3157 KJ / 751 kCal
Fett 38 g
Salt 2 g
Kolhydrater 64 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden