Kycklingjärpar i syrlig dillsås och rostade morötter
Smakrika och saftiga järpar på kycklingfärs får smaklökarna att jubla tillsammans med den syrliga dillsåsen. Servera tillsammans med kokt potatis och ugnsrostade morötter. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Kycklingjärpar
2 msk ströbröd
1/2 dl vispgrädde
1 ägg
ca 500 g kycklingfärs
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
500 g små morötter
1 tsk olja
Sås
1 gul lök
1 msk smör
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl vispgrädde
1 1/2 msk ättika (12%)
1 1/2 msk strösocker
1 msk majsstärkelse
salt
vitpeppar
1 ask färsk dill (à 20 g)
Till servering
1 kruka röd/grön sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3157 KJ / 751 kCal
Fett38 g
Salt2 g
Kolhydrater64 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott men det ser ut som järparna på bilden är brynta först, våra blev blekfisar men det räddades av den fantastiskt goda såsen.
Eila
2019-01-13Extremt gott!
Emma
2018-08-23