Kycklingjärpar i gräddsås med pressgurka

12
3 Klimatsmart
Kycklingjärpar i gräddsås med pressgurka

En panna kommer lastat med ett gäng järpar! Blanda järparna i en bunke och låt det svälla lite innan du formar dem med hjälp av en sked. Väl i pannan får de stekas, och sedan koka samman med matlagningsgrädde och buljong. Servera ihop med hemmainlagd gurka och kokt potatis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2019

Kycklingjärpar i gräddsås med pressgurka

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis

Järpar

3 msk
ströbröd
1/2 dl
mjölk
1
ägg
ca 500 g
kycklingfärs
1 msk
senap
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
1 msk
olja
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1/2 dl
mjölk
1/2
kycklingbuljongtärning

Gruka

1 msk
strösocker
2 msk
vitvinsvinäger
1/2 tsk
salt
1
gurka

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Smaka av gräddsåsen med lite soja och torkad dragon.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Sofie

2020-03-03

Super gott! Och enkelt! Lite mer krydda på och grädde så blev de perfekt😊

Kerstin

2019-04-29

Maten var väldigt god. Gillade dock inte gurkinläggningen.

Janina

2019-04-07

Vilken typ av senap ska det vara, dijon?

Redaktionen ICAse

2019-04-11

Hej Janina! Det är "vanlig" senap vi menar i detta recept, men valet är ditt. Går även med dijon, men vi skriver ut om vi har använt det. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2477 KJ / 589 kCal
Fett 22 g
Salt 2 g
Kolhydrater 58 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept