Kycklingjärpar i gräddsås med pressgurka
En panna kommer lastat med ett gäng järpar! Blanda järparna i en bunke och låt det svälla lite innan du formar dem med hjälp av en sked. Väl i pannan får de stekas, och sedan koka samman med matlagningsgrädde och buljong. Servera ihop med hemmainlagd gurka och kokt potatis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Järpar
3 msk ströbröd
1/2 dl mjölk
1 ägg
ca 500 g kycklingfärs
1 msk senap
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl mjölk
1/2 kycklingbuljongtärning
Gruka
1 msk strösocker
2 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2477 KJ / 589 kCal
Fett22 g
Salt2 g
Kolhydrater58 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fantastiskt gott.Tjockgrädde rakt igen.Dragon och svartvinbärsgele’ i såsen. Gurkan var kanon. Receptet tillhör favoriterna.
Peter
2024-11-06Jag följde receptet och det mesta gick bra men grädde-mjölkblandningen blev inte slät utan drog ihop sig till en massa små "korn" istället. Det märktes ingen skillnad i smak, men det såg inte klokt ut. Vad gjorde jag för fel?
Bengt
2024-09-01Detta recept gick hem hos alla i familjen. Järparna blev saftiga och mycket goda.
Jenny-sofie
2023-02-27