En panna kommer lastat med ett gäng järpar! Blanda järparna i en bunke och låt det svälla lite innan du formar dem med hjälp av en sked. Väl i pannan får de stekas, och sedan koka samman med matlagningsgrädde och buljong. Servera ihop med hemmainlagd gurka och kokt potatis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2019
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Detta recept gick hem hos alla i familjen. Järparna blev saftiga och mycket goda.
Jenny-sofie
2023-02-27Bästa järparna 👌
Magdalena
2023-02-11Jag smakade av med lite rödvinbärsgelé och spädde ut med lite extra mjölk. Blev kanon!
Sophie
2021-05-24