Kycklingfärsjärpar i sötsur sås

Att göra järpar på kycklingfärs blir jättegott och saftigt! De kryddas upp med bland annat curry och rostad lök, och steks i pannan innan de kokas upp i lite crème fraiche, mjölk och salsa. Givetvis äter du järparna med potatis och lite färsk gräslök.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2021

Ingredienser
För alla
Kontrollera noga innehållet i salsan.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! 1-åringen gillade det. Lite mild smak kanske, men gott ändå. Lite klibbig färs.
Moa
2021-10-31Supergott! en av våra återkommande favoriter. Jag använder mangochutney i såsen.
Ulrika
2021-04-25Hällde ner kokosmjölk och mango chutney i såsen istället för salsa såsen, super gott!
Jenny
2021-03-31