Kycklingfärsjärpar i sötsur sås

27
10 Klimatsmart
Kycklingfärsjärpar i sötsur sås

Att göra järpar på kycklingfärs blir jättegott och saftigt! De kryddas upp med bland annat curry och rostad lök, och steks i pannan innan de kokas upp i lite crème fraiche, mjölk och salsa. Givetvis äter du järparna med potatis och lite färsk gräslök.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2021

Kycklingfärsjärpar i sötsur sås

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1/2 dl
ströbröd
1/2 dl
mjölk
500 g
kycklingfärs
1/2 tsk
salt
1 tsk
curry
1 dl
rostad lök
2 krm
peppar
1 msk
olja
1 dl
crème fraiche
1/2 dl
mjölk
1
förp salsa mango & papaya (à 230 g)
200 g
sockerärtor
1/2
förp färsk gräslök (à 20 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i salsan.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Ulrika

2021-04-25

Supergott! en av våra återkommande favoriter. Jag använder mangochutney i såsen.

Jenny

2021-03-31

Hällde ner kokosmjölk och mango chutney i såsen istället för salsa såsen, super gott!

Linda

2021-02-04

Gjorde såsen på 2,5 dl creme fraiche, 1 dl mjölk, 3 msk mango chutney och sedan kryddor som persilja, gräslök och curry. Supersmarrigt! Serverade med fullkornsris till.

Näringsvärde per portion

Energi 2566 KJ / 611 kCal
Fett 25 g
Salt 1.7 g
Kolhydrater 59 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept