Kycklingfärsjärpar i sötsur sås
Att göra järpar på kycklingfärs blir jättegott och saftigt! De kryddas upp med bland annat curry och rostad lök, och steks i pannan innan de kokas upp i lite crème fraiche, mjölk och salsa. Givetvis äter du järparna med potatis och lite färsk gräslök.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1/2 dl ströbröd
1/2 dl mjölk
500 g kycklingfärs
1/2 tsk salt
1 tsk curry
1 dl rostad lök
2 krm peppar
1 msk olja
1 dl crème fraiche
1/2 dl mjölk
1 förp salsa mango & papaya (à 230 g)
200 g sockerärtor
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2566 KJ / 611 kCal
Fett25 g
Salt1.7 g
Kolhydrater59 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! 1-åringen gillade det. Lite mild smak kanske, men gott ändå. Lite klibbig färs.
Moa
2021-10-31Supergott! en av våra återkommande favoriter. Jag använder mangochutney i såsen.
Ulrika
2021-04-25Hällde ner kokosmjölk och mango chutney i såsen istället för salsa såsen, super gott!
Jenny
2021-03-31