Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Viltfärsjärpar med sockerärter

Viltfärsjärpar med sockerärter är ett fantastiskt recept som bara måste provas! Härligt köttiga järpar, med smak av vilt, serveras med ljuvlig gräddsås, kokt potatis och färggranna sockerärter. Låt er väl smaka!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina färsen. 
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Blanda ägg, ströbröd och mjölk, låt det svälla ca 2 minuter.
  4. Blanda äggsmeten med färs, salt och peppar. Forma färsen till järpar.
  5. Stek järparna runtom i matfettet i en stekpanna ca 8 minuter. Lyft upp på en tallrik. Blanda buljong, grädde och majsstärkelse i stekpannan låt sjuda några minuter under vispning.  Hacka persiljan och vänd ner i såsen. Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka järparna i såsen och låt dem bli varma.
  6. Koka sockerärterna i saltat vatten ca 4 minuter.
  7. Servera järparna med potatis och sockerärter.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot havre-, ris- eller sojalaternativ. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g älgfärs
  • 900 g potatis
  • 1 ägg
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 1/2 kruka persilja
  • 150 g sockerärtor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2344 kJ / 561 kCal