Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kycklinggulasch

En god och värmande gulasch med de klassiska ingredienserna, såsom potatis, paprika och kummin. Men istället för nötkött har vi gjort en variant med kyckling.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grädda brödet enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala lök, vitlök och potatis. Hacka löken grovt och skiva vitlöken. Skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar.
  3. Bryn lök och vitlök i hälften av oljan tillsammans med stött kummin några minuter tills löken börjar få färg. Rör i tomatpurén och fräs någon minut. Tillsätt tomatkross och buljong och låt det koka upp.
  4. Lägg i potatisen och låt grytan sjuda.
  5. Bryn kycklingen i resten av oljan, lägg den över i grytan tillsammans med paprikan. Låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Hacka persiljan och blanda med gräddfilen. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera kycklinggulaschen med bröd och persiljekräm.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g baguette
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g fast potatis
  • 2 röda paprikor
  • 1 msk olja
  • 1 tsk hel kummin
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater (chili)
  • 7 1/2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • ca 600 g strimlad kycklingfilé
  • salt och peppar
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2613 kJ / 625 kCal