Hoppa till sidans innehåll
UNDER 60 MIN | Medel

Kycklinggulasch

En god och värmande gulasch med de klassiska ingredienserna, såsom potatis, paprika och kummin. Men istället för nötkött har vi gjort en variant med kyckling.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grädda brödet enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala lök, vitlök och potatis. Hacka löken grovt och skiva vitlöken. Skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar.
  3. Bryn lök och vitlök i hälften av oljan tillsammans med stött kummin några minuter tills löken börjar få färg. Rör i tomatpurén och fräs någon minut. Tillsätt tomatkross och buljong och låt det koka upp.
  4. Lägg i potatisen och låt grytan sjuda.
  5. Bryn kycklingen i resten av oljan, lägg den över i grytan tillsammans med paprikan. Låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Hacka persiljan och blanda med gräddfilen. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera kycklinggulaschen med bröd och persiljekräm.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g baguette (gärna fullkorn)
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g fast potatis
  • 2 röda paprikor
  • 2 msk olja
  • 1 tsk hel kummin
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater (chili)
  • 7 1/2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • ca 600 g strimlad kycklingfilé
  • salt och peppar
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 dl gräddfil

Näringsvärde
Per portion

Energi 2770 kJ / 661 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept