Kycklinggulasch

20
3
Kycklinggulasch

En god och värmande gulasch med de klassiska ingredienserna, såsom potatis, paprika och kummin. Men istället för nötkött har vi gjort en variant med kyckling.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2012

Kycklinggulasch

Ingredienser

4 portioner
300 g baguette (gärna fullkorn)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
400 g fast potatis
2 röda paprikor
2 msk olja
1 tsk hel kummin
2 msk tomatpuré
500 g krossade tomater (chili)
7 1/2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
ca 600 g strimlad kycklingfilé
salt och peppar
2 msk hackad persilja
2 dl gräddfil

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Redaktionen

2016-06-28

Hej Inger, du fick nog upp detta recept för att det står nötkött i ingressen och sökrutan går på ordet du skriver. Om du istället väljer receptfliken uppe i vänstra hörnet och sen ingrediens, kött och nöt i vänster spalten så får du bättre sökträffar. Lycka till. Hälsningar Ulrika

Inger

2016-06-24

Jag frågade efter recept på nötkött, men fick upp det här!

Anna

2013-04-15

Jättegott! Jag gillar speciellt att det är kummin i, och gräddfilen till sitter som en smäck.

Näringsvärde per portion

Energi 2770 KJ / 661 kCal
Fett 18 g
Salt 2.8 g
Kolhydrater 71 g
Protein 48 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden