Kycklinggulasch
En god och värmande gulasch med de klassiska ingredienserna, såsom potatis, paprika och kummin. Men istället för nötkött har vi gjort en variant med kyckling.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2012
Ingredienser
4 portioner
300 g baguette (gärna fullkorn)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
400 g fast potatis
2 röda paprikor
2 msk olja
1 tsk hel kummin
2 msk tomatpuré
500 g krossade tomater (chili)
7 1/2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
ca 600 g strimlad kycklingfilé
salt
peppar
2 msk hackad persilja
2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2770 KJ / 661 kCal
Fett18 g
Salt2.8 g
Kolhydrater71 g
Protein48 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Inger, du fick nog upp detta recept för att det står nötkött i ingressen och sökrutan går på ordet du skriver. Om du istället väljer receptfliken uppe i vänstra hörnet och sen ingrediens, kött och nöt i vänster spalten så får du bättre sökträffar. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2016-06-28Jag frågade efter recept på nötkött, men fick upp det här!
Inger
2016-06-24Jättegott! Jag gillar speciellt att det är kummin i, och gräddfilen till sitter som en smäck.
Anna
2013-04-15