Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Korvgulasch med vitlöksbaguette

Kraftfull gulasch med kryddiga korvar. Mustig smak av lök, citron, kummin och krossade tomater. Serveras med fullkornsris och rostad baguette med vitlökssmör.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skiva korvarna. Skala och hacka löken. Skölj citronen och riv av skalet.
  3. Fräs korv, lök, citronskal, kummin och tomatpuré i matfettet. Tillsätt krossade tomater, vatten och blomkålsbuketterna låt det koka några minuter. Smaka ev av med salt och peppar.
  4. Skär baguetten i skivor och rosta dem i ugnen. Bred på färskosten.
  5. Till servering: Servera gulaschen med fullkornsris och det varma vitlöksbrödet.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett. Välj sojabaserad färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt margarin och sojabaserad färskost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kryddiga korvar t ex kabanoss
  • 2 gula lökar
  • 1 citron
  • 1 tsk stött kummin
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk matfett
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 300 g blomkålsbuketter
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • 1 baguette
  • färskost med vitlök
  • ev fullkornsris
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?