Köttfärsgulasch med potatis

65
11
Köttfärsgulasch med potatis

Denna ungerska köttfärsgulasch är lättlagad och värmer bra i höstmörkret. Potatis- och paprikabitarna gör grytan mer matig så att du står dig hela dagen. Med en god brödbit till blir måltiden fulländad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2011

Köttfärsgulasch med potatis

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
800 g potatisar
2 röda paprikor
500 g nötfärs
2 msk olja
5 dl kött- eller hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
500 g krossade tomater
2 tsk kummin
1 msk paprikapulver
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden och brödet.
I övrigt är rätten fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: servera med mjölkfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

65

Kommentarer

Petra

2022-10-22

Jättegod om man kryddar upp den mer!

Carina

2022-08-06

Undrar över detta recept som jag har tänkt att laga i morgon till middag . om man kan ha färskpotatis i och morötter med och även majs i. Önskar svar på detta recept.

Amanda

2020-02-18

Lättlagad, god såhär mitt i veckan 👍

Näringsvärde per portion

Energi 2522 KJ / 603 kCal
Fett 263 g
Kolhydrater 568 g
Protein 324 g
Läs mer om näringsvärden