Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttfärsgulasch med potatis

Denna ungerska köttfärsgulasch är lättlagad och värmer bra i höstmörkret. Potatis- och paprikabitarna gör grytan mer matig så att du står dig hela dagen. Med en god brödbit till blir måltiden fulländad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök och potatis. Dela och kärna ur paprikorna. Hacka löken, skär potatisen och paprikorna i tärningar.
  2. Fräs alla grönsaker och köttfärsen i oljan i en gryta. 
  3. Tilllsätt buljong, tomater och kryddor. Låt koka tills potatisen är mjuk. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Servera med ett gott mjukt bröd att suga upp såsen med.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden och brödet.
I övrigt är rätten fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: servera med mjölkfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 800 g potatisar
  • 2 röda paprikor
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk olja
  • 5 dl kött- eller hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 500 g krossade tomater
  • 2 tsk kummin
  • 1 msk paprikapulver
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2522 kJ / 603 kCal