Snabbgulasch
Snabbgulasch är ett härligt och lättlagat recept på en matig och mustig gulasch. Med ingredienser som nötfärs, bakpotatis, vitlök, paprika och tomatpuré samt smaksättare som kummin, persilja och lagerblad blir detta en gryta som värmer gott oavsett när den avnjuts. Servera gulaschen med baguette och yoghurt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2013
Ingredienser
4 portioner
2 röda paprikor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g nötfärs
1 msk olja
1 tsk kummin
1 msk paprikapulver
2 msk tomatpuré
5 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk torkad persilja
2 lagerblad
salt och peppar
2 bakpotatisar
300 g baguetter
1 dl matyoghurt
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2381 KJ / 569 kCal
Fett16.6 g
Kolhydrater63.4 g
Protein36.7 g
Kommentarer
Jätte god. Ny favvo i familjen!
Henry
2023-10-03Jag hade inte färsk paprika, det blev riven morot som ersättning. Yoghurt som jag heller inte hade använde jag i stället fetaost. Lättlagat och gott tyckte vi.
Marianne
2022-01-29Jag tärnade potatisen i stället för att riva den, ser definitivt aptitligt ut då och gott var det även om jag fick lägga till lite extra salt och svartpeppar. Vi njöt av det i alla fall
Marianne
2013-03-02