Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Snabbgulasch

Snabbgulasch är ett härligt och lättlagat recept på en matig och mustig gulasch. Med ingredienser som nötfärs, bakpotatis, vitlök, paprika och tomatpuré samt smaksättare som kummin, persilja och lagerblad blir detta en gryta som värmer gott oavsett när den avnjuts. Servera gulaschen med baguette och yoghurt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225 °C.
  2. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Stek färsen i oljan i en stor kastrull tillsammans med kummin och paprikapulver. Rör ner lök, vitlök och paprika och låt de steka med en stund.
  4. Häll i tomatpuré och buljong och krydda med persilja, lagerblad, salt och peppar.
  5. Skala och riv potatisen och tillsätt i kastrullen och låt allt koka ca 20 minuter.
  6. Grädda bröden enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Servera gulaschen med baguette och yoghurt.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 röda paprikor
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 1 tsk kummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 tsk torkad persilja
  • 2 lagerblad
  • salt och peppar
  • 2 bakpotatisar
  • 300 g baguetter
  • 1 dl matyoghurt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2381 kJ / 569 kCal