Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttfärsgulasch

Himmelsk gulaschsoppa med köttfärs, potatis och krossade tomater. Krydda köttfärsgulaschen med kummin och servera med baguetter och färskost. En värmande soppa att servera en kall och blåsig höstdag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök och potatis. Skölj paprikan. Hacka lök, skär potatis och paprika i tärningar.
  2. Fräs alla grönsaker och köttfärs i olja i en kastrull eller gryta.
  3. Tillsätt vatten, köttbuljongtärning, krossade tomater och kryddor. Låt koka ca 10 minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna soppan med en varm ostbaguette.
  5. Varm ostbaguette: Sätt ugnen på 250ºC.
  6. Skär baguetten på längden. Bred på färskost med valfri smak. Lägg på överdelen. Sätt in mitt i ugnen ca 5 minuter.

För alla

Läs noga innehållsdeklarationen på köttbuljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri färskost.

Klimatanpassa

Späder du ut med mer grönsaker så räcker grytan till flera! Byter du ut nötfärsen mot blandfärs halveras klimatpåverkan från maträtten.

Tips

Gott att servera gräddfil och cornichons vid sidan om.

Gröna tipset: Byt ut köttfärsen mot kokta kikärter eller bönor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 4 potatisar
  • 1 paprika
  • 2 msk olja
  • 500 g köttfärs
  • 6 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 500 g krossade tomater
  • 2 tsk kummin
  • salt och peppar
Varm ostbaguette
  • baguette
  • färskost av valfri smak
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2158 kJ / 516 kCal