Köttfärsgulasch

80
29
Köttfärsgulasch

Himmelsk gulaschsoppa med köttfärs, potatis och krossade tomater. Krydda köttfärsgulaschen med kummin och servera med baguetter och färskost. En värmande soppa att servera en kall och blåsig höstdag.

Köttfärsgulasch

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
4 potatisar
1 paprika
2 msk olja
500 g köttfärs
6 dl vatten
1 köttbuljongtärning
500 g krossade tomater
2 tsk kummin
salt och peppar

Varm ostbaguette

baguette
färskost av valfri smak

För alla

Läs noga innehållsdeklarationen på köttbuljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri färskost.

Klimatanpassa

Späder du ut med mer grönsaker så räcker grytan till flera! Byter du ut nötfärsen mot blandfärs halveras klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Tips

Gott att servera gräddfil och cornichons vid sidan om.

Gröna tipset: Byt ut köttfärsen mot kokta kikärter eller bönor.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

80

Kommentarer

Anna-carin

2022-02-18

Fräs färsen för sig själv blir mycket bättre.

Sofia

2021-10-27

Jag ser att jag kommenterade det här receptet redan 2006 och jag kan bara konstatera att det är en soppa som jag fortfarande lagar. Använder alltid krossade tomater med chili och tillsätter kummin, det blir alltid gott tycker jag men jag kan tänka mig att det kan bli riktigt bra med andra kryddningar också. Perfekt höst- och vintermat som är mer som en gryta än en soppa.

Eva-lena

2017-11-10

Godare med spiskummin

Näringsvärde per portion

Energi 2158 KJ / 516 kCal
Fett 23 g
Salt 2.04 g
Kolhydrater 37 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden