Köttfärsgulasch
Himmelsk gulaschsoppa med köttfärs, potatis och krossade tomater. Krydda köttfärsgulaschen med kummin och servera med baguetter och färskost. En värmande soppa att servera en kall och blåsig höstdag.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
4 potatisar
1 paprika
2 msk olja
500 g köttfärs
6 dl vatten
1 köttbuljongtärning
500 g krossade tomater
2 tsk kummin
salt
peppar
Varm ostbaguette
baguette
färskost av valfri smak
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2158 KJ / 516 kCal
Fett23 g
Salt2.04 g
Kolhydrater37 g
Protein38 g
Kommentarer
Fräs färsen för sig själv blir mycket bättre.
Anna-carin
2022-02-18Jag ser att jag kommenterade det här receptet redan 2006 och jag kan bara konstatera att det är en soppa som jag fortfarande lagar. Använder alltid krossade tomater med chili och tillsätter kummin, det blir alltid gott tycker jag men jag kan tänka mig att det kan bli riktigt bra med andra kryddningar också. Perfekt höst- och vintermat som är mer som en gryta än en soppa.
Sofia
2021-10-27Godare med spiskummin
Eva-lena
2017-11-10