Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklinggryta med tomat och örter

En ljuvlig höjdargryta med kyckling och tomat. Örterna och kryddorna i tomatsåsen gör den riktigt smakrik och välbalanserad. Med rostad potatis till blir detta en riktig festlig kycklingrätt. Toppa med färsk persilja och njut med rostad potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
  2. Blanda potatis och olja i en bunke och krydda med salt och peppar. Häll ut potatisen på den varma plåten och rosta tills den är mjuk och gyllenbrun, ca 25 minuter. 
  3. Kycklinggryta: Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en gryta eller stor kastrull och stek lök och vitlök ca 4 minuter tills de börjar bli bruna.
  4. Tillsätt timjan, oregano, rosmarin, krossade tomater, pastasås, vatten, vinäger och buljongtärning. Koka upp och låt sjuda ca 10 minuter. 
  5. Halvera tomaterna och hacka kycklingen grovt. Hacka persiljan.
  6. Vänd ner tomater, kyckling, hälften av persiljan, smetana och dijonsenap och låt det bli varmt. Smaka av med salt.
  7. Strö över resten av persiljan och servera med rostad potatis.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen, buljongen och kycklingen. I övrigt fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkoroteinfri: byt smetana mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 900 g potatis (gärna amandine)
  • 2 tsk rapsolja
  • salt
  • svartpeppar
Kycklinggryta
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk rosmarin
  • 390 g krossade tomater
  • 390 g pastasås med tomat och basilika
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 förp, stekt & skivad minutfilé av kyckling à 200 g (gärna classic)
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 dl smetana
  • 1 tsk dijonsenap
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2356 kJ / 562 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept