Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Stark grön curry med grönsaker och kyckling

En lättlagad och stark currygryta med kokosmjölk och lime. Kyckling och grönsaker i ljuvligt god smakharmoni. Grytan är lätt att laga och går snabbt. Med röd paprika blir den även vacker att se på. En ny favorit för curryälskaren!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär moroten i bitar. Ansa och skär blomkålen i buketter.
  2. Lägg grönsaker, grytbas, kokosmjölk och limesaft i en kastrull. Koka upp och låt sjuda tills grönsakerna är mjuka, ca 7 minuter.
  3. Hacka kycklingen grovt och vänd ner i kastrullen. Smaka av med salt.
  4. Till servering: Servera med ris.

För alla

Kontrollera noga innehållet i grytbasen och den stekta kycklingen i övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat inklusive ris.

Tips

Toppa med rostade pumpafrön för lite extra crunch.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 röd paprika
  • 1 morot
  • ca 400 g blomkål
  • 400 ml grytbas grön curry & bambuskott
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 msk färskpressad limesaft
  • 2 förp, stekt & skivad minutfilé av kyckling à 200 g (gärna classic)
  • salt
Till servering
  • 4 port ris
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3028 kJ / 721 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept