Stark grön curry med grönsaker och kyckling
En lättlagad och stark currygryta med kokosmjölk och lime. Kyckling och grönsaker i ljuvligt god smakharmoni. Grytan är lätt att laga och går snabbt. Med röd paprika blir den även vacker att se på. En ny favorit för curryälskaren!
Ingredienser
4 portioner
1 röd paprika
1 morot
ca 400 g blomkål
400 ml grytbas grön curry & bambuskott
400 ml kokosmjölk
1 msk färskpressad limesaft
2 förp, stekt & skivad minutfilé av kyckling à 200 g (gärna classic)
salt
Till servering
4 port ris
För alla
Kontrollera noga innehållet i grytbasen och den stekta kycklingen i övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat inklusive ris.
Gör så här
Tips
Toppa med rostade pumpafrön för lite extra crunch.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3028 KJ / 721 kCal
Fett37 g
Salt1.96 g
Kolhydrater61 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer