Fiskgryta på torsk och lax med persiljekräm

11
5 Klimatsmart
Fiskgryta på torsk och lax med persiljekräm

Vem älskar inte en mustig fiskgryta? Denna variant är enkel som du får klar på bara ungefär en halvtimme. Fräs lök och morötter och häll sedan i pastasås, vatten, paprika och buljongtärning. Mot slutet av koktiden lägger du ner fisken, så får det sjuda i några minuter. Servera med kokt potatis och en persiljekräm smaksatt med vitlök, salt och peppar!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2021

Fiskgryta på torsk och lax med persiljekräm

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis

Persiljekräm

1
vitlöksklyfta
2 dl
smetana
1/2
förp färsk persilja
-
salt
-
peppar

Fiskgryta

1/2
burk strimlad grillad paprika (à 200 g)
1/2
rödlök
3
morötter
1/2 msk
olja
390 g
pastasås basilika
2 dl
vatten
1
fiskbuljongtärning
600 g
torsk- och laxtärningar

För alla

Fri grån gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Krydda gärna grytan med ett paket saffran (à 1/2 g för 4 port) eller lite Tabasco.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Emelie

2021-04-30

Jättegod fiskgryta! Hedde i lite saffran som enligt förslaget och oj så gott det blev!

Anna

2021-04-19

Blandade smetanan i fiskgrytan, la till lite vitvinsvinäger och curry. Mums!

Marielle

2021-04-19

God och lättlagad

Näringsvärde per portion

Energi 2749 KJ / 652 kCal
Fett 49 g
Salt 3 g
Kolhydrater 47 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept