Fiskgryta på torsk och lax med persiljekräm
Vem älskar inte en mustig fiskgryta? Denna variant är enkel som du får klar på bara ungefär en halvtimme. Fräs lök och morötter och häll sedan i pastasås, vatten, paprika och buljongtärning. Mot slutet av koktiden lägger du ner fisken, så får det sjuda i några minuter. Servera med kokt potatis och en persiljekräm smaksatt med vitlök, salt och peppar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Persiljekräm
1 vitlöksklyfta
2 dl smetana
1/2 förp färsk persilja
salt
peppar
Fiskgryta
1/2 burk strimlad grillad paprika (à 200 g)
1/2 rödlök
3 morötter
1/2 msk olja
390 g pastasås basilika
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
600 g torsk- och laxtärningar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2749 KJ / 652 kCal
Fett49 g
Salt3 g
Kolhydrater47 g
Protein35 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Detta recept gör vinodlare hemma och går hem hos alla. Persiljekrämen är som pricken över i.
Zandra
2023-02-19Jättegod fiskgryta! Hedde i lite saffran som enligt förslaget och oj så gott det blev!
Emelie
2021-04-30Blandade smetanan i fiskgrytan, la till lite vitvinsvinäger och curry. Mums!
Anna
2021-04-19