Kycklinggryta med svamp- och baconfräs och fetaost

En krämig gryta med kyckling som är fylld med godsaker. Kastanjechampinjoner, bacon och fetaost ger kycklinggrytan must och sälta. En härligt matig gryta att samlas kring till middag.

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
250 g skogschampinjoner
125 g bacon
150 g fetaost
3 msk olja
ca 500 g strimlad minutfilé av kyckling
3 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 tsk oregano
1 msk majsstärkelse
salt
svartpeppar
1 msk smör
1 dl rostad lök
Till servering
sallad
ris (kokt potatis eller potatismos)
Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4101 KJ / 980 kCal
Fett59 g
Salt2.6 g
Kolhydrater61 g
Protein51 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
11 stOk. Gjorde den vegetarisk och med quorn blev det lite väl smaklöst.
Maria
Jättegott. Vad kan gå fel när det är bacon och fetaost i maten? Kanon.
Ann-charlotte
Blandade ihop allt och kryddade med buljong och vitpeppar. Gott till vardags, dock ingen festmåltid.
Marcus
Kändes lyxigt fast att det var så enkelt att göra. Den rostade löken gjorde det lilla extra. Absolut inte smaklöst som någon annan skrivit. Kommer göra detta ofta. Pga däggdjursallergi hade vi kalkonbacon.
Catharina
Trevlig kycklinggryta med topping!
Bodil
En buljongtärning gjorde susen plus lite japansk soja för färgens skull. Inte smaklöst.
Anna
Väldigt smaklös. Hade i massa extra vitlök. Paprika pulver och en umami buljong.
Sara
La i en buljongtärning och en klick sambal olek, blev supergott. La också i svamp - o baconfräset (lät rinna av på papper först så det inte blev så flottigt) i grytan så det gav mycket smak det med, fetan och torkade löken toppade jag med vid servering. Tummen upp från alla!
Ulrika
Lite smaklös kycklinggryta men svampfräset hjälpte upp den något.
Maria
Väldigt god och krämig gryta! Brukar ta lite extra oregano samt torrsteka svampen för att förhöja smaken!
Annamaria