Kycklinggryta med svamp- och baconfräs och fetaost

Betyg 4 av 5.116 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Kycklinggryta med svamp- och baconfräs och fetaost

En krämig gryta med kyckling som är fylld med godsaker. Kastanjechampinjoner, bacon och fetaost ger kycklinggrytan must och sälta. En härligt matig gryta att samlas kring till middag.

Kycklinggryta med svamp- och baconfräs och fetaost

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
250 g skogschampinjoner
125 g bacon
150 g fetaost
3 msk olja
ca 500 g strimlad minutfilé av kyckling
3 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 tsk oregano
1 msk majsstärkelse
salt
svartpeppar
1 msk smör
1 dl rostad lök

Till servering

sallad
ris (kokt potatis eller potatismos)

Gör så här

00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Ok. Gjorde den vegetarisk och med quorn blev det lite väl smaklöst.

    Maria

  • Jättegott. Vad kan gå fel när det är bacon och fetaost i maten? Kanon.

    Ann-charlotte

  • Blandade ihop allt och kryddade med buljong och vitpeppar. Gott till vardags, dock ingen festmåltid.

    Marcus

  • Kändes lyxigt fast att det var så enkelt att göra. Den rostade löken gjorde det lilla extra. Absolut inte smaklöst som någon annan skrivit. Kommer göra detta ofta. Pga däggdjursallergi hade vi kalkonbacon.

    Catharina

  • Trevlig kycklinggryta med topping!

    Bodil

  • En buljongtärning gjorde susen plus lite japansk soja för färgens skull. Inte smaklöst.

    Anna

  • Väldigt smaklös. Hade i massa extra vitlök. Paprika pulver och en umami buljong.

    Sara

  • La i en buljongtärning och en klick sambal olek, blev supergott. La också i svamp - o baconfräset (lät rinna av på papper först så det inte blev så flottigt) i grytan så det gav mycket smak det med, fetan och torkade löken toppade jag med vid servering. Tummen upp från alla!

    Ulrika

  • Lite smaklös kycklinggryta men svampfräset hjälpte upp den något.

    Maria

  • Väldigt god och krämig gryta! Brukar ta lite extra oregano samt torrsteka svampen för att förhöja smaken!

    Annamaria

Näringsvärde per portion

Energi4101 KJ / 980 kCal
Fett59 g
Salt2.6 g
Kolhydrater61 g
Protein51 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Potatispizza med pecorino och svamp
    Betyg 3.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fransk lantgryta
    Betyg 3.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svampfrittata med lagrad ost
    Betyg 2.7 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Krämig svampsoppa
    Betyg 4.7 av 5.55 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad