Kycklinggryta med svamp- och baconfräs och fetaost

En krämig gryta med kyckling som är fylld med godsaker. Kastanjechampinjoner, bacon och fetaost ger kycklinggrytan must och sälta. En härligt matig gryta att samlas kring till middag.

Ingredienser
Till servering
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, laktosfri grädde, laktosfri fetaost och laktosfritt matfett eller välj olja istället.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Byt ut fetaost mot tofu eller annan mjölkproteinfri ost. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja istället.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ok. Gjorde den vegetarisk och med quorn blev det lite väl smaklöst.
Maria
2023-09-17Jättegott. Vad kan gå fel när det är bacon och fetaost i maten? Kanon.
Ann-charlotte
2023-05-28Blandade ihop allt och kryddade med buljong och vitpeppar. Gott till vardags, dock ingen festmåltid.
Marcus
2022-11-19