Kycklinggryta med svamp- och baconfräs och fetaost
En krämig gryta med kyckling som är fylld med godsaker. Kastanjechampinjoner, bacon och fetaost ger kycklinggrytan must och sälta. En härligt matig gryta att samlas kring till middag.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
250 g skogschampinjoner
125 g bacon
150 g fetaost
3 msk olja
ca 500 g strimlad minutfilé av kyckling
3 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 tsk oregano
1 msk majsstärkelse
salt
svartpeppar
1 msk smör
1 dl rostad lök
Till servering
sallad
ris (kokt potatis eller potatismos)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4101 KJ / 980 kCal
Fett59 g
Salt2.6 g
Kolhydrater61 g
Protein51 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ok. Gjorde den vegetarisk och med quorn blev det lite väl smaklöst.
Maria
2023-09-17Jättegott. Vad kan gå fel när det är bacon och fetaost i maten? Kanon.
Ann-charlotte
2023-05-28Blandade ihop allt och kryddade med buljong och vitpeppar. Gott till vardags, dock ingen festmåltid.
Marcus
2022-11-19