Crème fraiche-stuvad spenat, salsiccia, svamp och stekt lök | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Crème fraiche-stuvad spenat, salsiccia, svamp och stekt lök

En vacker och god rätt med stekt korv och stuvade grönsaker, fast med grönsakerna i fokus. Den italienska färskkorven salsiccia gör sig utmärkt att tillaga i ugnen, som fyllning i ”champinjonhattar” med crème fraiche-stuvade spenaten till.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C. 
  2. Bryt loss hatten från foten på svampen. Lägg hattarna upp och ner i en smord ugnssäker form och fötterna bredvid. 
  3. Skär upp korvarna vid ena änden, tryck ut och fördela korvfärsen över hattarna. 
  4. Ställ formen i mitten av ugnen och låt steka ca 20 minuter, eller tills färsen är genomstekt och hattarna fått fin färg. 
  5. Förväll spenaten hastigt i kokande vatten i en kastrull. Häll av och låt rinna av ordentligt i ett durkslag. 
  6. Lägg tillbaka spenaten i kastrullen. Tillsätt crème fraichen och värm försiktigt tills stuvningen är krämig. Smaka av med salt och peppar. 
  7. Skala och skiva den gula löken. Ansa och skär salladslöken i grova bitar. 
  8. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i all lök och stek tills den är mjuk och gyllene. Krydda med 1 krm salt och ½ krm peppar (för 4 personer). 
  9. Lägg spenat, korv, svamp och lök på varma tallrikar (som du värmt på eftervärmen i ugnen eller kört i mikron på full effekt). Hyvla parmesan eller riv grovt över.

För alla

Fri från gluten, men kontrollera innehållet i korvarna.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i korvarna. Välj laktosfria produkter av crème fraiche och matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i korvarna. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkproteinfritt matfett och ostalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i korvarna. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g skogschampinjoner
  • 400 g färsk salsicciakorv (eller annan färskkorv)
  • 400 g färsk bladspenat
  • 2 dl crème fraiche (34 %)
  • 1 gul lök
  • 125 g salladslök
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
  • parmesanost att riva eller hyvla över
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2308 kJ / 552 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept