Crème fraiche-stuvad spenat, salsiccia, svamp och stekt lök
En vacker och god rätt med stekt korv och stuvade grönsaker, fast med grönsakerna i fokus. Den italienska färskkorven salsiccia gör sig utmärkt att tillaga i ugnen, som fyllning i ”champinjonhattar” med crème fraiche-stuvade spenaten till.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016
Ingredienser
4 portioner
250 g skogschampinjoner
400 g färsk salsicciakorv (eller annan färskkorv)
400 g färsk bladspenat
2 dl crème fraiche (34 %)
1 gul lök
125 g salladslök
1 msk olivolja
1 krm salt
1/2 krm peppar
parmesan att riva eller hyvla över
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2308 KJ / 552 kCal
Fett41 g
Salt3 g
Kolhydrater12 g
Protein32 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer