Crème fraiche-stuvad spenat, salsiccia, svamp och stekt lök

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Crème fraiche-stuvad spenat, salsiccia, svamp och stekt lök

En vacker och god rätt med stekt korv och stuvade grönsaker, fast med grönsakerna i fokus. Den italienska färskkorven salsiccia gör sig utmärkt att tillaga i ugnen, som fyllning i ”champinjonhattar” med crème fraiche-stuvade spenaten till.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Crème fraiche-stuvad spenat, salsiccia, svamp och stekt lök

Ingredienser

4 portioner
250 g skogschampinjoner
400 g färsk salsicciakorv (eller annan färskkorv)
400 g färsk bladspenat
2 dl crème fraiche (34 %)
1 gul lök
125 g salladslök
1 msk olivolja
1 krm salt
1/2 krm peppar
parmesan att riva eller hyvla över

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2308 KJ / 552 kCal
Fett41 g
Salt3 g
Kolhydrater12 g
Protein32 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Salsiccia med krämig kål
Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatispizza med pecorino och svamp
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stuvad spenat
Betyg 4.7 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svampfrittata med lagrad ost
Betyg 2.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Bacon med stuvad spenat
Betyg 3.2 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga