Crème fraiche-stuvad spenat, salsiccia, svamp och stekt lök

3
0
Crème fraiche-stuvad spenat, salsiccia, svamp och stekt lök

En vacker och god rätt med stekt korv och stuvade grönsaker, fast med grönsakerna i fokus. Den italienska färskkorven salsiccia gör sig utmärkt att tillaga i ugnen, som fyllning i ”champinjonhattar” med crème fraiche-stuvade spenaten till.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Crème fraiche-stuvad spenat, salsiccia, svamp och stekt lök

Ingredienser

4 portioner
250 g
skogschampinjoner
400 g
färsk salsicciakorv (eller annan färskkorv)
400 g
färsk bladspenat
2 dl
crème fraiche (34 %)
1
gul lök
125 g
salladslök
1 msk
olivolja
1 krm
salt
1/2 krm
peppar
-
parmesanost att riva eller hyvla över

För alla

Fri från gluten, men kontrollera innehållet i korvarna.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i korvarna. Välj laktosfria produkter av crème fraiche och matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i korvarna. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkproteinfritt matfett och ostalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i korvarna. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2308 KJ / 552 kCal
Fett 41 g
Salt 3 g
Kolhydrater 12 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept