Fransk lantgryta
En snabblagad fransk lantgryta får du genom att blanda din upptinade grytbas med en blandning av bland annat äpplen, svamp, bacon och timjan. Matlagningsgrädden ger en mustig smak som passar perfekt med potatis eller ris.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008
Ingredienser
4 portioner
1 sats fryst eller tinade grytbitar + buljong (Grytbas, se länk nedan under steg 3)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 syrliga äpplen
200 g skogschampinjoner (eller annan svamp)
1 paket bacon (à 140 g)
1 tsk torkad timjan
2 - 2 1/2 msk dijonsenap
1 dl matlagningsgrädde
ca 1 msk majsstärkelse
smör eller olja
ca 2 krm salt
1 krm peppar
Till servering
ris eller potatis
inlagd gurka
För alla
Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: lättöl, speciellt mörkt, kan innehålla gluten. Säkert val är tex Spendrups Original I.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör och byt grädden mot t ex havrebaserad gräddersättning.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jättegott!
Elin
2008-02-09