Fransk lantgryta

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
1
Fransk lantgryta

En snabblagad fransk lantgryta får du genom att blanda din upptinade grytbas med en blandning av bland annat äpplen, svamp, bacon och timjan. Matlagningsgrädden ger en mustig smak som passar perfekt med potatis eller ris.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008

Fransk lantgryta

Ingredienser

4 portioner
1   sats fryst eller tinade grytbitar + buljong (Grytbas, se länk nedan under steg 3)
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
2   syrliga äpplen
200 g  skogschampinjoner (eller annan svamp)
1   paket bacon (à 140 g)
1 tsk  torkad timjan
2 - 2 1/2 msk  dijonsenap
1 dl  matlagningsgrädde
ca 1 msk  majsstärkelse
smör eller olja
ca 2 krm  salt
1 krm  peppar

Till servering

ris eller potatis
inlagd gurka

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: lättöl, speciellt mörkt, kan innehålla gluten. Säkert val är tex Spendrups Original I.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör och byt grädden mot t ex havrebaserad gräddersättning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Jättegott!

Elin

2008-02-09

Testa liknande recept

Laktosfria, salta våfflor med svampstuvning
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Svamp med syltlök och bacon
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fransk bondsallad med fiskpinnar
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Boudin Noir
Betyg 2.9 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varm ägg- & potatissallad med bacon
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklinggryta med svamp- och baconfräs och fetaost
Betyg 4 av 5.
111 personer har röstat
Under 45 min att tillaga