Laktosfria, salta våfflor med svampstuvning

Dessa matiga, laktosfria våfflor avnjuts med en krämig svampstuvning och är en perfekt lättmåltid. Stek bara ihop din häriga svampstuvning och servera den sedan direkt med de nygräddade våfflorna och salt, knaprig bacon. Överraskande gott!

Ingredienser
6 stycken
Våffelsmet
1 dl smält laktosfritt smör
2 1/2 dl vatten
2 dl laktosfri mjölk
3 1/2 dl rågsikt eller vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
Svampstuvning
250 g skogschampinjoner
1 msk laktosfritt smör
salt och peppar
1/2 dl laktosfri grädde
6 - 7 blad färsk basilika
1 paket bacon
För alla
Fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: byt ut rågsikten mot glutenfritt mjöl.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt ut mjölk och grädde mot havre- eller sojaprodukter.
Gör så här
Tips
Vegetarian - servera med en soltorkad tomat istället för 1 skiva bacon.
Passa på att ge dig ut i skogen för egenplockad skogssvamp, stuva på samma sätt som ovan och njut. Det går även bra att använda fryst svamp.
Passa på att ge dig ut i skogen för egenplockad skogssvamp, stuva på samma sätt som ovan och njut. Det går även bra att använda fryst svamp.
Har du lagat receptet?
Kommentarer