Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Laktosfria, salta våfflor med svampstuvning

Dessa matiga, laktosfria våfflor avnjuts med en krämig svampstuvning och är en perfekt lättmåltid. Stek bara ihop din häriga svampstuvning och servera den sedan direkt med de nygräddade våfflorna och salt, knaprig bacon. Överraskande gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda samman ingredienserna till våffelsmeten, låt stå och vila 2-3 timmar.
  2. Skölj och rensa svampen. Skiva svampen och stek med smöret tills all vätska försvunnit. Salta, peppra och blanda samman med grädde och finstrimlad basilika. Tag av från spisen.
  3. Grädda våfflorna i våffeljärnet.
  4. Serveras våfflorna varma med varm stuvning och knaperstekt bacon.

För alla

Rätten är laktos- och äggfri men innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut rågsikten mot glutenfritt mjöl.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt ut mjölk och grädde mot havre- eller sojaprodukter.
Vegetarian - servera med en soltorkad tomat istället för 1 skiva bacon.

Tips

Passa på att ge dig ut i skogen för egenplockad skogssvamp, stuva på samma sätt som ovan och njut. Det går även bra att använda fryst svamp.

Ingredienser

Portioner: 6 stycken
Våffelsmet
  • 1 dl smält laktosfritt smör
  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 dl laktosfri mjölk
  • 3 1/2 dl rågsikt eller vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
Svampstuvning
  • 250 g skogschampinjoner
  • 1 msk laktosfritt smör
  • salt och peppar
  • 1/2 dl laktosfri grädde
  • 7 blad färsk basilika
  • 1 paket bacon
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB