Laktosfria, salta våfflor med svampstuvning

7
0
Laktosfria, salta våfflor med svampstuvning

Dessa matiga, laktosfria våfflor avnjuts med en krämig svampstuvning och är en perfekt lättmåltid. Stek bara ihop din häriga svampstuvning och servera den sedan direkt med de nygräddade våfflorna och salt, knaprig bacon. Överraskande gott!

Laktosfria, salta våfflor med svampstuvning

Ingredienser

6 stycken

Våffelsmet

1 dl smält laktosfritt smör
2 1/2 dl vatten
2 dl laktosfri mjölk
3 1/2 dl rågsikt eller vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt

Svampstuvning

250 g skogschampinjoner
1 msk laktosfritt smör
salt och peppar
1/2 dl laktosfri grädde
6 - 7 blad färsk basilika
1 paket bacon

För alla

Fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: byt ut rågsikten mot glutenfritt mjöl.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt ut mjölk och grädde mot havre- eller sojaprodukter.

Gör så här

Tips

Vegetarian - servera med en soltorkad tomat istället för 1 skiva bacon.

Passa på att ge dig ut i skogen för egenplockad skogssvamp, stuva på samma sätt som ovan och njut. Det går även bra att använda fryst svamp.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer