Kycklinggryta med persilja och äpple

20
0 Klimatsmart
Kycklinggryta med persilja och äpple

Att blanda frukt i maten kanske känns som ett galet drag, men vem är inte för att testa något nytt ibland? Den saltade kycklingfilén går utmärkt ihop med det söta äpplet, och deras smaker blandas i matlagningsgrädden, buljongen och en skvätt matlagningsvin. Ät ihop med potatis och en tomatsallad!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2020

Kycklinggryta med persilja och äpple

Ingredienser

4 portioner
900 g
delikatesspotatis
600 g
kycklinglårfilé
1 msk
olja
-
salt
-
peppar
1
äpple
1 dl
vitt matlagningsvin
1/2
kycklingbuljongtärning
4 dl
matlagningsgrädde

Tomatsallad

1/2
förp plommontomater (à 500 g)
1/2 msk
vitvinsvinäger
1 msk
olivolja
1/2
förp färsk persilja (à 20 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3049 KJ / 729 kCal
Fett 40 g
Salt 1.6 g
Kolhydrater 53 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept