Kycklinggryta med persilja och äpple
Att blanda frukt i maten kanske känns som ett galet drag, men vem är inte för att testa något nytt ibland? Den saltade kycklingfilén går utmärkt ihop med det söta äpplet, och deras smaker blandas i matlagningsgrädden, buljongen och en skvätt matlagningsvin. Ät ihop med potatis och en tomatsallad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2020
Ingredienser
4 portioner
900 g delikatesspotatis
600 g kycklinglårfilé
1 msk olja
salt
peppar
1 äpple
1 dl vitt matlagningsvin
1/2 kycklingbuljongtärning
4 dl matlagningsgrädde
Tomatsallad
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1/2 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3049 KJ / 729 kCal
Fett40 g
Salt1.6 g
Kolhydrater53 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer