Cassoulet på kyckling och bondbönor
Mustig gryta med inspiration från Frankirke som innehåller fläsk, kyckling, lök och bönor. Här används kycklinglårfilé för extra god saftighet och smak. Toppa grytan med kokta färska bondbönor för extra krispighet.
Ingredienser
6 portioner
375 g rimmat sidfläsk
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 msk olja
3 msk tomatpuré
2 1/2 dl vitt matlagningsvin
700 g kycklinglårfilé
salt
peppar
1 förp kokta vita bönor (à 380 g)
3 dl vatten
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
1 kycklingbuljongtärning
750 g färska bondbönor i skida
Serveringsförslag
potatis, ris eller bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2114 KJ / 505 kCal
Fett32 g
Salt3.5 g
Kolhydrater15 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott. Tog dom bästa bitarna av sidfläsket, och resten bacon och stekte det rätt bra. Det blir ganska mycket röksmak vid för mycket sidfläsk.
Robert
2024-11-27Jag och min man tyckte båda två att det smakade mycket gott, kryddorna kom fram på ett mjukt sätt. Så vi planerar nu att bjuda vänner och släkt på detta recept.
Gunilla
2024-10-08Redde av med lite créme fraîche och maizena för en lite tjockare sås. Skippar nog sidfläsket nästa gång, det gav god smak men blev lite ’sladdrigt’ - ersätter kanske med knaperstekt bacon eller pancetta att strimla över på slutet.
Carola
2023-08-29