Cassoulet på kyckling och bondbönor

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
3
Cassoulet på kyckling och bondbönor

Mustig gryta med inspiration från Frankirke som innehåller fläsk, kyckling, lök och bönor. Här används kycklinglårfilé för extra god saftighet och smak. Toppa grytan med kokta färska bondbönor för extra krispighet.

Cassoulet på kyckling och bondbönor

Ingredienser

6 portioner
375 g rimmat sidfläsk
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 msk olja
3 msk tomatpuré
2 1/2 dl vitt matlagningsvin
700 g kycklinglårfilé
salt
peppar
1 förp kokta vita bönor (à 380 g)
3 dl vatten
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
1 kycklingbuljongtärning
750 g färska bondbönor i skida

Serveringsförslag

potatis, ris eller bröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Gott. Tog dom bästa bitarna av sidfläsket, och resten bacon och stekte det rätt bra. Det blir ganska mycket röksmak vid för mycket sidfläsk.

Robert

2024-11-27

Jag och min man tyckte båda två att det smakade mycket gott, kryddorna kom fram på ett mjukt sätt. Så vi planerar nu att bjuda vänner och släkt på detta recept.

Gunilla

2024-10-08

Redde av med lite créme fraîche och maizena för en lite tjockare sås. Skippar nog sidfläsket nästa gång, det gav god smak men blev lite ’sladdrigt’ - ersätter kanske med knaperstekt bacon eller pancetta att strimla över på slutet.

Carola

2023-08-29

Näringsvärde per portion

Energi2114 KJ / 505 kCal
Fett32 g
Salt3.5 g
Kolhydrater15 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Coq au vin
Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kycklinggryta med persilja och äpple
Betyg 3.6 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lättlagad choucroute
Betyg 2.9 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Boeuf bourguignon med potatismos
Betyg 4.8 av 5.
513 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gräddig kycklinggryta med oliver och zucchini
Betyg 3.1 av 5.
153 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Schnitzel provençale
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga