Kyckling- och paprikagryta med rostad potatis
Snabblagad och enkel men väldigt god kycklinggryta av kycklingstrimlor som också innehåller paprikor i olika färger samt smaksatt crème fraiche. Servera den krämiga paprika- och kycklinggrytan till ugnsrostad potatis som kryddas med timjan.
Ingredienser
4 portioner
900 g delikatesspotatis
1 msk olja
2 tsk torkad timjan
salt
svartpeppar
Paprikagryta
400 g färska paprikor i olika färger
1 msk olja
300 g strimlad kyckling
2 dl smaksatt crème fraiche (gärna franska örter)
1 dl vatten
Till servering
65 g salladsmix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1938 KJ / 462 kCal
Fett22 g
Salt1.62 g
Kolhydrater40 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En okej god och smalare variant på en enkel gryta, bytte ut till veganska filet pieces och kryddade upp med dijon, paprika pulver och mer dragon. Snabbt tillagad mat är skönt i vardagen!
Annie
2023-01-08Smakade gott men det behövs inte så mycket potatis. Hade gärna använt mer créme fraiche och en stekgryta istället för stekpanna.
Edvin
2021-12-27Enkel och god rätt, men rätt smaklös enligt orgilanreceptet. Kryddade upp den med massa paprikapulver, Dragon och örtsalt.
Marie
2021-09-23