Kyckling- och paprikagryta med rostad potatis

34
8
Kyckling- och paprikagryta med rostad potatis

Snabblagad och enkel men väldigt god kycklinggryta av kycklingstrimlor som också innehåller paprikor i olika färger samt smaksatt crème fraiche. Servera den krämiga paprika- och kycklinggrytan till ugnsrostad potatis som kryddas med timjan.

Kyckling- och paprikagryta med rostad potatis

Ingredienser

4 portioner
900 g delikatesspotatis
1 msk olja
2 tsk torkad timjan
salt
svartpeppar

Paprikagryta

400 g färska paprikor i olika färger
1 msk olja
300 g strimlad kyckling
2 dl smaksatt crème fraiche (gärna franska örter)
1 dl vatten

Till servering

65 g salladsmix

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri smaksatt crème fraiche.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Edvin

2021-12-27

Smakade gott men det behövs inte så mycket potatis. Hade gärna använt mer créme fraiche och en stekgryta istället för stekpanna.

Marie

2021-09-23

Enkel och god rätt, men rätt smaklös enligt orgilanreceptet. Kryddade upp den med massa paprikapulver, Dragon och örtsalt.

Gabriel

2021-09-12

Jättegott och lättlagat. Ett tips är att ha mer olja än vad som står, både i potatisen och stekpannan. Sen tar det mer än 3 minuter att genomsteka kyckling.

Näringsvärde per portion

Energi 1938 KJ / 462 kCal
Fett 22 g
Salt 1.62 g
Kolhydrater 40 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden