Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Färskost med parmesan, citron och oregano

Med naturell färskost är det enkelt att sätta egen smak! Prova att piffa den med riven parmesan, syrlig citron och färsk oregano. Suveränt gott att bjuda till surdegsbröd eller att förgylla en soppa eller gryta med vid servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop färskosten med parmesan, citronskal, oregano och olja. Krydda med salt och peppar.
  2. Servera gärna färskosten till Kycklinggryta med fänkål och vitt vin.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ostalternativ av färskost och hårdost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 lysozym.

Tips

Färskosten går fint att förbereda 1-2 dagar i förväg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 300 g naturell färskost (av cream cheese-typ)
  • 3/4 dl riven parmesanost
  • 1/2 msk finrivet citronskal
  • 2 tsk finhackad färsk oregano
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 456 kJ / 109 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer