Färskost med parmesan, citron och oregano

0
0
Färskost med parmesan, citron och oregano

Med naturell färskost är det enkelt att sätta egen smak! Prova att piffa den med riven parmesan, syrlig citron och färsk oregano. Suveränt gott att bjuda till surdegsbröd eller att förgylla en soppa eller gryta med vid servering.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Färskost med parmesan, citron och oregano

Ingredienser

10 portioner
300 g
naturell färskost (av cream cheese-typ)
3/4 dl
riven parmesanost
1/2 msk
finrivet citronskal
2 tsk
finhackad färsk oregano
1 msk
olivolja
1/2 tsk
salt
1 krm
svartpeppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ostalternativ av färskost och hårdost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 lysozym.

Gör så här

Tips

Färskosten går fint att förbereda 1-2 dagar i förväg.

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 456 KJ / 109 kCal
Fett 10 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 1 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept