Färskost med parmesan, citron och oregano

Med naturell färskost är det enkelt att sätta egen smak! Prova att piffa den med riven parmesan, syrlig citron och färsk oregano. Suveränt gott att bjuda till surdegsbröd eller att förgylla en soppa eller gryta med vid servering.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Ingredienser
10 portioner
300 g naturell färskost (av cream cheese-typ)
3/4 dl riven parmesan
1/2 msk finrivet citronskal
2 tsk finhackad färsk oregano
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ostalternativ av färskost och hårdost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 lysozym.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ostalternativ av färskost och hårdost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 lysozym.
Gör så här
Tips
Färskosten går fint att förbereda 1-2 dagar i förväg.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi456 KJ / 109 kCal
Fett10 g
Salt1.5 g
Kolhydrater1 g
Protein3 g
Kommentarer