Grönkålspasta med vitt vin och pecorino

Här har du härlig lumaconipasta som blandas med krispiga haricots verts, stora vita böner, körsbärstomater och såklart grönkålen. Olivoljan och det vita vinet ger rätten sin smak. Till sist strör du över riven pecorino och du har din middag!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2018

Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna lumaconi)
150 g haricots verts (bönor)
1 förp, kokta stora vita bönor (à 380 g)
125 g hackad grönkål
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
100 g pecorinoost
salt
peppar
Gör så här
00:03:00
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2101 KJ / 504 kCal
Fett14 g
Salt3 g
Kolhydrater65 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott men skulle fungera lika bra utan haricots verts och vita bönor. Tog parmesanost istället för pecorini. Fungerade bra. Trevlig rätt för slutförbrukning av julens grönkål
Helen
2025-01-07Gott och enkelt... men jag är inte så förtjust i pecoroni, både smak men också att den gjorde inte pastan så krämig som t.ex. parmesan.
Andréa
2021-01-25