Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grönkålspasta med vitt vin och pecorino

Här har du härlig lumaconipasta som blandas med krispiga haricots verts, stora vita böner, körsbärstomater och såklart grönkålen. Olivoljan och det vita vinet ger rätten sin smak. Till sist strör du över riven pecorino och du har din middag!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Ansa haricots vertsen och låt koka med pastan när det återstår 3 minuter av koktiden.
  2. Spola de vita bönorna i kallt vatten och låt rinna av.
  3. Fräs kålen mjuk i olivoljan i en stekpanna, pressa i vitlöken och häll i vinet. Låt koka ca 1 minut och blanda sedan ner tomater och bönor.
  4. Riv osten och rör ner den, koka upp och smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda pastan med kålsåsen och servera gärna med lite extra pecorino.

För alla

Rätten är fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna lumaconi)
  • 150 g haricots verts
  • 1 förp, kokta stora vita bönor (à 380 g)
  • 125 g hackad grönkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 1/2 dl vitt matlagningsvin
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 100 g pecorinoost
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2101 kJ / 504 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept