Grönkålspasta med vitt vin och pecorino

Betyg 3.9 av 5.
20 personer har röstat
1Klimatsmart
Grönkålspasta med vitt vin och pecorino

Här har du härlig lumaconipasta som blandas med krispiga haricots verts, stora vita böner, körsbärstomater och såklart grönkålen. Olivoljan och det vita vinet ger rätten sin smak. Till sist strör du över riven pecorino och du har din middag!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2018

Grönkålspasta med vitt vin och pecorino

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna lumaconi)
150 g haricots verts (bönor)
1 förp, kokta stora vita bönor (à 380 g)
125 g hackad grönkål
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
100 g pecorinoost
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
20 personer har röstat

Kommentar

Gott och enkelt... men jag är inte så förtjust i pecoroni, både smak men också att den gjorde inte pastan så krämig som t.ex. parmesan.

Andréa

2021-01-25

Näringsvärde per portion

Energi2101 KJ / 504 kCal
Fett14 g
Salt3 g
Kolhydrater65 g
Protein22 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Krämig pasta med pecorino och grönkål
Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta med lax, kål och pesto
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizza bianco med grönkål och mandel
Betyg 4.7 av 5.
24 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pasta med kronärtskockor, vitt vin och pecorino
Betyg 2.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Baguette med mortadella, örtricotta, pecorino och rucola
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tryffeldoftande sallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga