Grönkålspasta med vitt vin och pecorino

20
1 Klimatsmart
Grönkålspasta med vitt vin och pecorino

Här har du härlig lumaconipasta som blandas med krispiga haricots verts, stora vita böner, körsbärstomater och såklart grönkålen. Olivoljan och det vita vinet ger rätten sin smak. Till sist strör du över riven pecorino och du har din middag!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2018

Grönkålspasta med vitt vin och pecorino

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna lumaconi)
150 g
haricots verts
1
förp, kokta stora vita bönor (à 380 g)
125 g
hackad grönkål
1 msk
olivolja
1
vitlöksklyfta
1 1/2 dl
vitt matlagningsvin
1
burk körsbärstomater (à 400 g)
100 g
pecorinoost
-
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentar

Andréa

2021-01-25

Gott och enkelt... men jag är inte så förtjust i pecoroni, både smak men också att den gjorde inte pastan så krämig som t.ex. parmesan.

Näringsvärde per portion

Energi 2101 KJ / 504 kCal
Fett 14 g
Salt 3 g
Kolhydrater 65 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept