Grönkålspasta med vitt vin och pecorino
Här har du härlig lumaconipasta som blandas med krispiga haricots verts, stora vita böner, körsbärstomater och såklart grönkålen. Olivoljan och det vita vinet ger rätten sin smak. Till sist strör du över riven pecorino och du har din middag!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna lumaconi)
150 g haricots verts (bönor)
1 förp, kokta stora vita bönor (à 380 g)
125 g hackad grönkål
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
100 g pecorinoost
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2101 KJ / 504 kCal
Fett14 g
Salt3 g
Kolhydrater65 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gott och enkelt... men jag är inte så förtjust i pecoroni, både smak men också att den gjorde inte pastan så krämig som t.ex. parmesan.
Andréa
2021-01-25