Pasta med kronärtskockor, vitt vin och pecorino

10
5
Pasta med kronärtskockor, vitt vin och pecorino

Sugen på en ny inspiration i form av en härlig pastarätt? En krämig och smakrik sås görs på vita bönor, matlagningsvin, grädde och riven pecorino, och äts ihop med pasta och kronärtskockor!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2021

Pasta med kronärtskockor, vitt vin och pecorino

Ingredienser

4 portioner
1 zucchini (à ca 300 g)
150 g salladsärtor
1 förp kronärtskockshjärtan (à 390 g)
4 port pasta (gärna linguine)

Sås

2 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1 dl vitt matlagningsvin
2 1/2 dl vispgrädde
2 tsk majsstärkelse
1 dl riven pecorinoost
salt
peppar
65 g mangold

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.  
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Smaksätt såsen med lite pressad vitlök.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Karin

2021-06-08

Den är alldeles för smaklös!

Eva

2021-06-08

Alldeles för flottigt med vispgrädde o ost, hälften så mkt o hälften så fett jade varit nog. Gott annars!

Johan

2021-06-07

Oerhört smaklöst, hade inte skadat med lite soltorkad tomat eller liknande för att piffa upp smakerna något. Eller kanske lite svamp för att få in lite umami

Näringsvärde per portion

Energi 3307 KJ / 791 kCal
Fett 37 g
Salt 2 g
Kolhydrater 80 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden