Räkpasta med zucchini och vitt vin
En god, lättlagad och färgsprakande maträtt med räkor, zucchini, grädde, lök, paprika och persilja. Servera denna rätt med nykokt pasta samt pumpakärnor som piffar till den krämiga och goda såsen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna lumaconi)
1 rödlök
1 zucchini
1/2 burk grillad paprika (à 530 g)
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1/2 tsk chilipulver
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
1/2 msk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
salt
peppar
1/2 kruka persilja
400 g frysta skalade räkor
1/2 dl rostade och saltade pumpakärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2720 KJ / 651 kCal
Fett29 g
Salt3.97 g
Kolhydrater62 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott!
Birgit
2019-01-19Helt ok men blir väääldigt trist med frysta räkor
Fredrik
2018-03-05