Räkpasta med zucchini och vitt vin

10
2
Räkpasta med zucchini och vitt vin

En god, lättlagad och färgsprakande maträtt med räkor, zucchini, grädde, lök, paprika och persilja. Servera denna rätt med nykokt pasta samt pumpakärnor som piffar till den krämiga och goda såsen.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2018

Räkpasta med zucchini och vitt vin

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna lumaconi)
1
rödlök
1
zucchini
1/2
burk grillad paprika (à 530 g)
1 msk
olivolja
2 msk
tomatpuré
1/2 tsk
chilipulver
1 1/2 dl
vitt matlagningsvin
1/2 msk
majsstärkelse
2 dl
vispgrädde
-
salt
-
peppar
1/2
kruka persilja
400 g
frysta skalade räkor
1/2 dl
rostade och saltade pumpakärnor

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Birgit

2019-01-19

Jättegott!

Fredrik

2018-03-05

Helt ok men blir väääldigt trist med frysta räkor

Näringsvärde per portion

Energi 2720 KJ / 651 kCal
Fett 29 g
Salt 3.97 g
Kolhydrater 62 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept