Kycklingfrikadeller i kokosmjölk

17
0
Kycklingfrikadeller i kokosmjölk

Kvällens middag bjuder på saftiga asiatiska kycklingfrikadeller som får puttra i en smakrik sås gjord på paneng curry och kokosmjölk. Den krämiga såsen gifter sig med de mustiga frikadellerna och sprider väldoft i hela köket. Servera med wokade, färgsprakande grönsaker och fluffigt ris. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2017

Kycklingfrikadeller i kokosmjölk

Ingredienser

2 portioner
2
port ris
250 g
broccoli
1
morot
ca 300 g
kycklingfärs
2 krm
salt
1 msk
sesamfrö
400 ml
paneng curry grytbas
1 tsk
olja (gärna sesamolja)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på grytbasen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3238 KJ / 783 kCal
Fett 35.1 g
Salt 4.77 g
Kolhydrater 64.7 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept