Kycklingfrikadeller i kokosmjölk

26
5
Kycklingfrikadeller i kokosmjölk

Kvällens middag bjuder på saftiga asiatiska kycklingfrikadeller som får puttra i en smakrik sås gjord på paneng curry och kokosmjölk. Den krämiga såsen gifter sig med de mustiga frikadellerna och sprider väldoft i hela köket. Servera med wokade, färgsprakande grönsaker och fluffigt ris. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2017

Kycklingfrikadeller i kokosmjölk

Ingredienser

2 portioner
2 port ris
250 g broccoli
1 morot
ca 300 g kycklingfärs
2 krm salt
1 msk sesamfrö
400 ml grytbas paneng curry med kokosmjölk
1 tsk olja (gärna sesamolja)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på grytbasen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Katarina

2023-01-24

Ok men inte mer

Sandra

2023-01-23

Föll inte någon i familjen i smaken. Själva såsen var god men inte rätten som sådan.

Gun

2023-01-11

Riktigt gott.

Näringsvärde per portion

Energi 3238 KJ / 783 kCal
Fett 35.1 g
Salt 4.77 g
Kolhydrater 64.7 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden