Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Kycklingfrikadeller i kokosmjölk

Kvällens middag bjuder på saftiga asiatiska kycklingfrikadeller som får puttra i en smakrik sås gjord på paneng curry och kokosmjölk. Den krämiga såsen gifter sig med de mustiga frikadellerna och sprider väldoft i hela köket. Servera med wokade, färgsprakande grönsaker och fluffigt ris. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa och skiva broccolistammen och dela broccolin i små
    buketter. Skala och skiva moroten tunt.
  3. Blanda kycklingfärsen noga med salt och sesamfrö. Forma till bullar.
  4. Koka upp grytbasen. Sänk värmen och lägg i bullarna. Sjud under lock ca 8 minuter.
  5. Woka grönsakerna i oljan några minuter i en het stekpanna och krydda med salt.
  6. Servera grytan med ris och grönsaker.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på grytbasen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris
  • 250 g broccoli
  • 1 morot
  • ca 300 g kycklingfärs
  • 2 krm salt
  • 1 msk sesamfrö
  • 400 ml paneng curry grytbas
  • 1 tsk olja (gärna sesamolja)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3238 kJ / 783 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer