Kycklingfrikadeller i kokosmjölk
Kvällens middag bjuder på saftiga asiatiska kycklingfrikadeller som får puttra i en smakrik sås gjord på paneng curry och kokosmjölk. Den krämiga såsen gifter sig med de mustiga frikadellerna och sprider väldoft i hela köket. Servera med wokade, färgsprakande grönsaker och fluffigt ris. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2017
Ingredienser
2 portioner
2 port ris
250 g broccoli
1 morot
ca 300 g kycklingfärs
2 krm salt
1 msk sesamfrö
400 ml grytbas paneng curry med kokosmjölk
1 tsk olja (gärna sesamolja)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3238 KJ / 783 kCal
Fett35.1 g
Salt4.77 g
Kolhydrater64.7 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt recept, men gjorde en egen curryblandning med röd currypasta, ingefära, vitlök o lime, då jag inte hittade currybasen i min butik. Blev jättegott.
Malin
2023-02-24Ok men inte mer
Katarina
2023-01-24Föll inte någon i familjen i smaken. Själva såsen var god men inte rätten som sådan.
Sandra
2023-01-23