Massamman paneer

Massaman grytbas är en milt kryddad curry med fylliga smaker från det thailändska köket. Tillsammans med paneerost, broccoli och tomat blir detta en krämig rätt som för tankarna österut till Thailand. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2023

Ingredienser
4 portioner
250 g broccoli
2 förp paneer ost (à 225 g)
1 tsk olja
400 ml massaman curry grytbas
1/2 dl vatten
4 port äggnudlar
250 g körsbärstomater
För alla
Kontrollera noga innehållet i grytbasen.
Gör glutenfri: välj glutenfria nudlar.
Gör laktosfri: byt ut paneer ost mot laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut paneer ost mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar eller glasnudlar.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tyvärr väldigt smaklöst och konstig konsistens på grytbasen. Hade varit enklare med kokosmjölk och t ex röd curry-pasta.
Hanna
2023-10-15Ganska smaklöst tänkte vi.
Thomas
2023-10-12Grytbasen hade skurit sig redan i burken, gick inte att rädda upp. Smakade ok men såg inte kul ut.
Hanna
2023-10-11