Massamman paneer
Massaman grytbas är en milt kryddad curry med fylliga smaker från det thailändska köket. Tillsammans med paneerost, broccoli och tomat blir detta en krämig rätt som för tankarna österut till Thailand. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2024
Ingredienser
4 portioner
250 g broccoli
2 förp paneer ost (à 225 g)
1 tsk olja
1 vitlöksklyfta
400 ml massaman curry grytbas
1/2 dl vatten
1/2 tsk sambal oelek
4 port äggnudlar
250 g körsbärstomater
För alla
Kontrollera noga innehållet i grytbasen.
Gör glutenfri: välj glutenfria nudlar.
Gör laktosfri: byt ut paneer ost mot laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut paneer ost mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar eller glasnudlar.
Receptet har uppdaterats december 2023.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott! Hade i extra sambal ( 1 msk)riven ingefära och en lök. Vill gärna ha lite hetta i maten.
Maria
2024-01-21Smaklöst och trist. Grytbasen skurit sig och såg oerhört oaptitlig ut
Evelina
2024-01-08Tyvärr väldigt smaklöst och konstig konsistens på grytbasen. Hade varit enklare med kokosmjölk och t ex röd curry-pasta.
Hanna
2023-10-15