Kyckling- och olivfrikadeller med ricotta

11
1
Kyckling- och olivfrikadeller med ricotta

Saftiga och otroligt goda kycklingfrikadeller smaksatta med svarta oliver. Färsbullarna får puttra i den mustiga, timjansdoftande tomatsåsen tills smakerna gift sig. Serveras med pasta, rucola och ricotta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2017

Kyckling- och olivfrikadeller med ricotta

Ingredienser

4 portioner

Frikadeller

1 dl ströbröd
1 dl lag från oliver
1 dl urkärnade, svarta oliver
ca 500 g kycklingfärs
2 krm peppar

Tomatsås

1/2 rödlök
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
390 g krossade tomater
2 dl vatten
1 tsk timjan
1 kycklingbuljongtärning
salt

Till servering

4 port pasta (gärna fiori)
100 g ricottaost
65 g rucola

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber. Använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri ricotta eller crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: uteslut ricottan eller välj lämpligt mjölkfritt alternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Cecilia

2018-08-25

Supergott!!!

Näringsvärde per portion

Energi 2350 KJ / 563 kCal
Fett 12 g
Salt 1.86 g
Kolhydrater 68 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden