Kyckling- och olivfrikadeller med ricotta
Saftiga och otroligt goda kycklingfrikadeller smaksatta med svarta oliver. Färsbullarna får puttra i den mustiga, timjansdoftande tomatsåsen tills smakerna gift sig. Serveras med pasta, rucola och ricotta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2017
Ingredienser
4 portioner
Frikadeller
1 dl ströbröd
1 dl lag från oliver
1 dl urkärnade, svarta oliver
ca 500 g kycklingfärs
2 krm peppar
Tomatsås
1/2 rödlök
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
390 g krossade tomater
2 dl vatten
1 tsk timjan
1 kycklingbuljongtärning
salt
Till servering
4 port pasta (gärna fiori)
100 g ricottaost
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2350 KJ / 563 kCal
Fett12 g
Salt1.86 g
Kolhydrater68 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Supergott!!!
Cecilia
2018-08-25