Färsgryta tikka masala
Kvällens färsgryta får sin inspiration från det indiska köket. Stek färsen och blanda sedan med tikka masalasåsen. Servera grytan med fluffigt ris, syrlig yoghurt och krispig grön mix på broccoli och gröna ärter. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller gryn
ca 500 g blandfärs
1 tsk olja
490 g tikka masala grytbas
1/2 påse grönmix (à 500 g)
2 dl matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3036 KJ / 727 kCal
Fett34 g
Salt2.12 g
Kolhydrater65 g
Protein34 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt gott om man gör den varianten där man byter ut till kokosmjölk och kryddmix istället för den färdiga grytsåsen 👍
Martina
2023-01-31Helt ok men barnen älskade det.
Mathias
2021-12-30Det här blev en favorit i familjen!
Leif
2020-11-29