Färsgryta tikka masala

13
5
Färsgryta tikka masala

Kvällens färsgryta får sin inspiration från det indiska köket. Stek färsen och blanda sedan med tikka masalasåsen. Servera grytan med fluffigt ris, syrlig yoghurt och krispig grön mix på broccoli och gröna ärter. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2018

Färsgryta tikka masala

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller gryn
ca 500 g
blandfärs
1 tsk
olja
490 g
tikka masala grytbas
1/2
påse grönmix (à 500 g)
2 dl
matyoghurt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: byt ut tikka masala-såsen mot 400 ml kokosmjölk (för 4 port ) och tikka masala kryddmix. Blanda ner kokosmjölken i den stekta färsen och smaka av med kryddan.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Leif

2020-11-29

Det här blev en favorit i familjen!

Ulrika

2020-09-30

God lätt vardagsrätt. Hade varit gott med naanbröd till.

Rickard

2020-08-30

Vet inte om vi gjorde nått fel men gott blev det inte..

Näringsvärde per portion

Energi 3036 KJ / 727 kCal
Fett 34 g
Salt 2.12 g
Kolhydrater 65 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept