Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Färsgryta tikka masala

Kvällens färsgryta får sin inspiration från det indiska köket. Stek färsen och blanda sedan med tikka masalasåsen. Servera grytan med fluffigt ris, syrlig yoghurt och krispig grön mix på broccoli och gröna ärter. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek färsen i oljan och häll över grytbasen.
  3. Koka grönmixen enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Servera färssåsen med grönsaker, ris och yoghurt.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: byt ut tikka masala-såsen mot 400 ml kokosmjölk (för 4 port ) och tikka masala kryddmix. Blanda ner kokosmjölken i den stekta färsen och smaka av med kryddan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller gryn
  • ca 500 g blandfärs
  • 1 tsk olja
  • 490 g tikka masala grytbas
  • 1/2 påse grönmix (à 500 g)
  • 2 dl matyoghurt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3036 kJ / 727 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer