Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kycklingfilé och höstsallad med päron

Kycklingfilé paras ihop med en god höstsallad och ugnsrostade rotgrönsaker. Den matiga salladen består av palsternacka, morot och potatis som blandas med friskt päron och intensiv gorgonzola.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Rotfrukter: Skölj och skär bort ändarna på palsternackorna och morötterna och skär i bitar. Skär bort skalet på rotsellerin och skär den i bitar och skär potatisen i klyftor. Blanda rotfrukterna i en bunke med hälften av olivoljan, salt och peppar. Häll ut rotfrukterna på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.
  3. Sallad: Kärna ur päronen och skär dem i tunna klyftor.
  4. Stek kycklingen med resten av olivoljan, krydda med salt och peppar. Ta ut rotfruktsplåten och lägg på kyckling, päron och solrosfrön och stek med rotfrukterna de sista 10 minuterna eller tills kycklingens innertemperatur är 72˚C.
  5. Sås: Blanda honung, vinäger, vatten och stärkelse i en kastrull. Låt koka upp och sjud i några minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg upp kycklingen på ett fat och blanda rotfrukterna med mangold, päron och solrosfrön. Smula över osten och ringla över såsen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: uteslut gorgonzolan och välj manchego.
Gör mjölkproteinfri: byt gorgonzola mot tofu eller mjölkproteinfri ostersättningsprodukt.

Tips

Rosta solrosfröna i en stekpanna med lite salt tills de får lite färg.

Ingredienser

Portioner: 4
Rotfrukter
  • 2 palsternackor
  • 3 morötter
  • ca 200 g rotselleri
  • 450 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 4 kycklingfiléer
Sallad
  • 2 päron
  • 1 dl solrosfrön
  • 65 g röd mangold
Sås
  • 2 msk honung
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk majsstärkelse
Till servering
  • 150 g gorgonzola eller manchego
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2933 kJ / 701 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer