Kycklingfilé och höstsallad med päron

9
0
Kycklingfilé och höstsallad med päron

Kycklingfilé paras ihop med en god höstsallad och ugnsrostade rotgrönsaker. Den matiga salladen består av palsternacka, morot och potatis som blandas med friskt päron och intensiv gorgonzola.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2017

Kycklingfilé och höstsallad med päron

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

2
palsternackor
3
morötter
ca 200 g
rotselleri
450 g
potatis
2 msk
olivolja
-
salt
-
peppar
4
kycklingfiléer

Sallad

2
päron
1 dl
solrosfrön
65 g
röd mangold

Sås

2 msk
honung
3 msk
balsamvinäger
1 dl
vatten
1 tsk
majsstärkelse

Till servering

150 g
gorgonzola eller manchego

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: uteslut gorgonzolan och välj manchego.
Gör mjölkproteinfri: byt gorgonzola mot tofu eller mjölkproteinfri ostersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Rosta solrosfröna i en stekpanna med lite salt tills de får lite färg.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2933 KJ / 701 kCal
Fett 28 g
Salt 3 g
Kolhydrater 55 g
Protein 51 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept