Kycklingfilé och höstsallad med päron
![Kycklingfilé och höstsallad med päron](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_167975/cf_259/kycklingfilé_och_hostsallad_med_paron.jpg)
Kycklingfilé paras ihop med en god höstsallad och ugnsrostade rotgrönsaker. Den matiga salladen består av palsternacka, morot och potatis som blandas med friskt päron och intensiv gorgonzola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2017
![Kycklingfilé och höstsallad med päron](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_167975/cf_259/kycklingfilé_och_hostsallad_med_paron.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Rotfrukter
2 palsternackor
3 morötter
ca 200 g rotselleri
450 g potatis
2 msk olivolja
salt
peppar
4 kycklingfiléer
Sallad
2 päron
1 dl solrosfrön
65 g röd mangold
Sås
2 msk honung
3 msk balsamvinäger
1 dl vatten
1 tsk majsstärkelse
Till servering
150 g gorgonzola eller manchego
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: uteslut gorgonzolan och välj manchego.
Gör mjölkproteinfri: byt gorgonzola mot tofu eller mjölkproteinfri ostersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Rosta solrosfröna i en stekpanna med lite salt tills de
får lite färg.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2933 KJ / 701 kCal
Fett28 g
Salt3 g
Kolhydrater55 g
Protein51 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer