Kycklingfilé och höstsallad med päron

Betyg 4.8 av 5.
18 personer har röstat
0
Kycklingfilé och höstsallad med päron

Kycklingfilé paras ihop med en god höstsallad och ugnsrostade rotgrönsaker. Den matiga salladen består av palsternacka, morot och potatis som blandas med friskt päron och intensiv gorgonzola.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2017

Kycklingfilé och höstsallad med päron

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

2   palsternackor
3   morötter
ca 200 g  rotselleri
450 g  potatis
2 msk  olivolja
salt
peppar
4   kycklingfiléer

Sallad

2   päron
1 dl  solrosfrön
65 g  röd mangold

Sås

2 msk  honung
3 msk  balsamvinäger
1 dl  vatten
1 tsk  majsstärkelse

Till servering

150 g  gorgonzola eller manchego

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: uteslut gorgonzolan och välj manchego.
Gör mjölkproteinfri: byt gorgonzola mot tofu eller mjölkproteinfri ostersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Rosta solrosfröna i en stekpanna med lite salt tills de får lite färg.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2933 KJ / 701 kCal
Fett28 g
Salt3 g
Kolhydrater55 g
Protein51 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Dadelkompott med portvin och ost
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatisgratäng med gorgonzola och päron
Betyg 3.2 av 5.
23 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kycklinglår med rostad höstsallad
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sallad med ädelost, päron och kycklinglever
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Päron- och ostfylld kotlettrad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronmarmelad med vanilj
Betyg 4.5 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga