Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Gorgonzolafyllda miniburgare på spett

Eleganta och smakfulla gorgonzolafyllda miniburgare på spett. Läckert att servera på buffé och gör succé hos alla! Servera miniburgarna på träspett med körsbärstomat och spenatblad.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda färsen med salt och peppar. Rulla golfbollsstora bollar av färsen.
  2. Dela osten i små bitar. Tryck in en bit i varje boll. Stäng »hålet« som bildas och platta till försiktigt.
  3. Grilla eller stek på medelvärme i lite olja 3–5 minuter på varje sida. Grilla eller stek ev tomaterna.
  4. Stick ett träspett genom en tomat, några spenatblad och en burgare.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 25 st
  • 1 kg nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 150 g gorgonzola
  • olja till stekning
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1/2 påse babyspenat (à 70 g)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer