Potatisgratäng med gorgonzola och päron
Den här ljuvligt krämiga potatisgratängen med gorgonzola, päron, Västerbottensost och muskot kammade hem förstapriset i Buffés potatistävling 2012. En helt oemotståndlig smaksuccé! Gör sig bra till kallskuret, prova till exempel tillsammans med favoriten dubbelmarinérad fläskfilé!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2012
Ingredienser
4 portioner
500 g potatis (gärna marilyn)
2 fast päron (gärna anjou, à ca 150 g)
1 liten purjolök (à ca 150 g)
100 g gorgonzola
2 dl riven Västerbottensost
3 dl vispgrädde
1 ägg
1 tsk malen muskot
smör till formen
1/2 tsk salt
1 krm peppar
ev hackad röd paprika och bladpersilja till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
God och annorlunda. Gjorde den på nyårsafton 2012. Alla gillade den. Ska pröva att göra den igen snart!
Madeleine
2014-01-17Fantastiskt god. Päronen bidrar med lite sötma som bryter fint mot det krämiga och salta.
Magnus
2013-06-24God potatisgratäng men inget märkvärdigt. I mitt tycke behövs avsevärt mer salt & peppar än de angivna mängderna.
Therese
2012-10-12