Potatisgratäng med gorgonzola och päron

23
5
Potatisgratäng med gorgonzola och päron

Den här ljuvligt krämiga potatisgratängen med gorgonzola, päron, Västerbottensost och muskot kammade hem förstapriset i Buffés potatistävling 2012. En helt oemotståndlig smaksuccé! Gör sig bra till kallskuret, prova till exempel tillsammans med favoriten dubbelmarinérad fläskfilé!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2012

Potatisgratäng med gorgonzola och päron

Ingredienser

4 portioner
500 g
potatis (gärna marilyn)
2
fast päron (gärna anjou, à ca 150 g)
1
liten purjolök (à ca 150 g)
100 g
gorgonzola
2 dl
riven Västerbottensost
3 dl
vispgrädde
1
ägg
1 tsk
malen muskot
-
smör till formen
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
-
ev hackad röd paprika och bladpersilja till garnering

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och ost lagrad mer än 3 månader.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Madeleine

2014-01-17

God och annorlunda. Gjorde den på nyårsafton 2012. Alla gillade den. Ska pröva att göra den igen snart!

Magnus

2013-06-24

Fantastiskt god. Päronen bidrar med lite sötma som bryter fint mot det krämiga och salta.

Therese

2012-10-12

God potatisgratäng men inget märkvärdigt. I mitt tycke behövs avsevärt mer salt & peppar än de angivna mängderna.

Testa liknande recept