Parmesanrostade persiljerötter med citronsmetana

Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
4
Parmesanrostade persiljerötter med citronsmetana

Härligt parmesanrostade potatisar och persiljerötter får vi bara inte nog av! Svårare än så här behöver inte matlagning vara, men bara för att så svänger du ihop en vitlökssmetana med smak av citron, och äter allt ihop med lite nysköljd mangold. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2021

Parmesanrostade persiljerötter med citronsmetana

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis (gärna asparges)
4   persiljerötter
2 msk  olivolja
salt
peppar
1 dl  solrosfrö
1   förp parmesanflarn (à ca 100 g)
1   vitlöksklyfta
2 dl  smetana
1   citron
1   ask färsk gräslök (à 20 g)
1   påse finbladig röd mangold (à 65 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mot mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Tips

Blanda i hälften av gräslöken i smetanan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Fett är inte protein

Annelie

2021-03-07

Fantastiskt gott

Alexandra

2021-03-04

Jättegott men behövdes något mer till, så vi gjorde bönbiffar och hade till. Och då kändes rätten komplett, gjorde den inte med bara detta.

Sara

2021-03-02

Näringsvärde per portion

Energi3029 KJ / 722 kCal
Fett44 g
Salt1.8 g
Kolhydrater55 g
Protein22 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pumpacrème med hyvlad parmesan och kallrökt skinka
Betyg 2.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostade persiljerötter i pesto  
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostade rotfrukter med avokado och basilikaröra
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödbetscarpaccio med parmesan och balsamico
Betyg 3.7 av 5.
35 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rostade persiljerötter
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krispig persiljerot med parmesan och hasselnötter
Betyg 4.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga