Parmesanrostade persiljerötter med citronsmetana

7
4 Klimatsmart
Parmesanrostade persiljerötter med citronsmetana

Härligt parmesanrostade potatisar och persiljerötter får vi bara inte nog av! Svårare än så här behöver inte matlagning vara, men bara för att så svänger du ihop en vitlökssmetana med smak av citron, och äter allt ihop med lite nysköljd mangold. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2021

Parmesanrostade persiljerötter med citronsmetana

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis (gärna asparges)
4
persiljerötter
2 msk
olivolja
-
salt
-
peppar
1 dl
solrosfrö
1
förp parmesanflarn (à ca 100 g)
1
vitlöksklyfta
2 dl
smetana
1
citron
1
ask färsk gräslök (à 20 g)
1
påse finbladig röd mangold (à 65 g)

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mot mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Tips

Blanda i hälften av gräslöken i smetanan.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Annelie

2021-03-07

Fett är inte protein

Alexandra

2021-03-04

Fantastiskt gott

Sara

2021-03-02

Jättegott men behövdes något mer till, så vi gjorde bönbiffar och hade till. Och då kändes rätten komplett, gjorde den inte med bara detta.

Näringsvärde per portion

Energi 3029 KJ / 722 kCal
Fett 44 g
Salt 1.8 g
Kolhydrater 55 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept