Parmesanrostade persiljerötter med citronsmetana

Härligt parmesanrostade potatisar och persiljerötter får vi bara inte nog av! Svårare än så här behöver inte matlagning vara, men bara för att så svänger du ihop en vitlökssmetana med smak av citron, och äter allt ihop med lite nysköljd mangold. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2021

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna asparges)
4 persiljerötter
2 msk olivolja
salt
peppar
1 dl solrosfrö
1 förp parmesanflarn (à ca 100 g)
1 vitlöksklyfta
2 dl smetana
1 citron
1 ask färsk gräslök (à 20 g)
1 påse finbladig röd mangold (à 65 g)
Gör så här
00:15:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3029 KJ / 722 kCal
Fett44 g
Salt1.8 g
Kolhydrater55 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fett är inte protein
Annelie
2021-03-07Fantastiskt gott
Alexandra
2021-03-04Jättegott men behövdes något mer till, så vi gjorde bönbiffar och hade till. Och då kändes rätten komplett, gjorde den inte med bara detta.
Sara
2021-03-02