Kycklinglår med rostad höstsallad

Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
1
Kycklinglår med rostad höstsallad

En fantastiskt god middagsrätt där de saftiga kycklinglåren ugnssteks tillsammans med fräsch höstsallad av lök, potatis, palsternacka och päron. Till kycklingen och grönsakerna serveras mangoldskott, solrosfrön, fetaost samt sötsyrlig sås av honung, vinäger och citron.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2014

Kycklinglår med rostad höstsallad

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

450 g  palsternackor
1   silverlök
400 g  potatis
2 msk  olivolja
salt och peppar
8   kycklinglår
2   päron

Sås

2 msk  honung
3 msk  balsamvinäger
1 msk  vatten
citronsaft av 1   citron (1 citron motsvarar 1 msk citronsaft)
1 tsk  majsstärkelse

Till servering

1/2   påse röda mangoldskott (à 65 g)
1 dl  solrosfrö
150 g  fetaost

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Omöjligt att få plats med 8 kycklinglår och alla grönsaker på en vanlig ugnsplåt!! Grönsakerna fick ligga i en hög och blev ju mer kokta och mjöliga än ugnsstekta =(

Anna

2014-09-21

Näringsvärde per portion

Energi2622 KJ / 626 kCal
Fett27.3 g
Kolhydrater51.1 g
Protein39.8 g

Testa liknande recept

Kycklinglår med sjömanspotatis
Betyg 3.5 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Cheddarpaj med valnötter, päron och blekselleri
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Helgrillad kyckling med päron och palsternacka
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklinglår och höstsallad med päron och gorgonzola
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glöggkokta päron med cheddar 
Betyg 4.7 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddstekt kyckling med sötpotatis och avokadoröra
Betyg 4.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga