Kycklinglår med rostad höstsallad
En fantastiskt god middagsrätt där de saftiga kycklinglåren ugnssteks tillsammans med fräsch höstsallad av lök, potatis, palsternacka och päron. Till kycklingen och grönsakerna serveras mangoldskott, solrosfrön, fetaost samt sötsyrlig sås av honung, vinäger och citron.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2014
Ingredienser
4 portioner
Kyckling
450 g palsternackor
1 silverlök
400 g potatis
2 msk olivolja
salt
peppar
8 kycklinglår
2 päron
Sås
2 msk honung
3 msk balsamvinäger
1 msk vatten
citronsaft av 1 citron (1 citron motsvarar 1 msk citronsaft)
1 tsk majsstärkelse
Till servering
1/2 påse röda mangoldskott (à 65 g)
1 dl solrosfrö
150 g fetaost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2622 KJ / 626 kCal
Fett27.3 g
Kolhydrater51.1 g
Protein39.8 g
Kommentar
Omöjligt att få plats med 8 kycklinglår och alla grönsaker på en vanlig ugnsplåt!! Grönsakerna fick ligga i en hög och blev ju mer kokta och mjöliga än ugnsstekta =(
Anna
2014-09-21