Kycklinglår med rostad höstsallad

8
1
Kycklinglår med rostad höstsallad

En fantastiskt god middagsrätt där de saftiga kycklinglåren ugnssteks tillsammans med fräsch höstsallad av lök, potatis, palsternacka och päron. Till kycklingen och grönsakerna serveras mangoldskott, solrosfrön, fetaost samt sötsyrlig sås av honung, vinäger och citron.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2014

Kycklinglår med rostad höstsallad

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

450 g palsternackor
1 silverlök
400 g potatis
2 msk olivolja
salt och peppar
8 kycklinglår
2 päron

Sås

2 msk honung
3 msk balsamvinäger
1 msk vatten
citronsaft av 1 citron (1 citron motsvarar 1 msk citronsaft)
1 tsk majsstärkelse

Till servering

1/2 påse röda mangoldskott (à 65 g)
1 dl solrosfrö
150 g fetaost

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Anna

2014-09-21

Omöjligt att få plats med 8 kycklinglår och alla grönsaker på en vanlig ugnsplåt!! Grönsakerna fick ligga i en hög och blev ju mer kokta och mjöliga än ugnsstekta =(

Näringsvärde per portion

Energi 2622 KJ / 626 kCal
Fett 27.3 g
Kolhydrater 51.1 g
Protein 39.8 g
Läs mer om näringsvärden