Dadelkompott med portvin och ost | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Dadelkompott med portvin och ost

Bjud på en mumsig dadelkompott till osten med hjälp av detta recept. Låt de portvin- och citronkokta päronen och dadlar svalna innan du lägger upp din lyxiga kompott och bitar av ost på assietter. Ät kompotten som snacks tillsammans med spröda kex.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kärna ur och skär varje dadel i fyra bitar. Skala, kärna ur och tärna päronen. Lägg dadlar och päron i en kastrull. Tillsätt citronsaft och portvin. Låt koka på svag värme ca 15 minuter. Låt kallna.
  2. Fördela kompotten på assietter. Skär osten i bitar och lägg upp bredvid kompotten. Servera med kex eller rostat knäckebröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 15 dadlar (15 st motsvarar ca 200 g)
  • 2 päron
  • saft av 1/2 citron
  • 1 dl portvin
  • 75 g gorgonzola
  • 75 g färsk parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1760 kJ / 420 kCal
Fett: 13 g
Läs mer om näringsvärden