Dadelkompott med portvin och ost

3
1
Dadelkompott med portvin och ost

Bjud på en mumsig dadelkompott till osten med hjälp av detta recept. Låt de portvin- och citronkokta päronen och dadlar svalna innan du lägger upp din lyxiga kompott och bitar av ost på assietter. Ät kompotten som snacks tillsammans med spröda kex.

Dadelkompott med portvin och ost

Ingredienser

4 portioner
15 dadlar (15 st motsvarar ca 200 g)
2 päron
saft av 1/2 citron
1 dl portvin
75 g gorgonzola
75 g färsk parmesan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Ingrid

2004-01-01

Det är ett härligt alternativ när man börjar bli trött på dadlarna. Frisk härlig smak och utmärkt till osten.

Näringsvärde per portion

Energi 1760 KJ / 420 kCal
Fett 13 g
Läs mer om näringsvärden