Dadelkompott med portvin och ost

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
1
Dadelkompott med portvin och ost

Bjud på en mumsig dadelkompott till osten med hjälp av detta recept. Låt de portvin- och citronkokta päronen och dadlar svalna innan du lägger upp din lyxiga kompott och bitar av ost på assietter. Ät kompotten som snacks tillsammans med spröda kex.

Dadelkompott med portvin och ost

Ingredienser

4 portioner
15   dadlar (15 st motsvarar ca 200 g)
2   päron
saft av 1/2   citron
1 dl  portvin
75 g  gorgonzola
75 g  färsk parmesan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Det är ett härligt alternativ när man börjar bli trött på dadlarna. Frisk härlig smak och utmärkt till osten.

Ingrid

2004-01-01

Näringsvärde per portion

Energi1760 KJ / 420 kCal
Fett13 g

Testa liknande recept

Spett med dadlar och vindruvor
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Roliga tillbehör till ost
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rawfoodbollar med äpple
Betyg 3.1 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ädelostfyllda dadlar
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fyllda dadlar
Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bars med mandel och tranbär
Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga