Kycklingfilé med svartkålssallad och vitlökskräm
Fräscht, snyggt och gott! I detta kycklingrecept så serveras huvudproteinet tillsammans med en svartkålssallad med skurna aprikosbitar och nötiga solrosfrön. Rätten toppas sen med en len vitlökskräm.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Kyckling
4 kycklingfiléer
1 msk olja
1/2 tsk spiskummin
salt
peppar
Vitlökskräm
1 vitlöksklyfta
2 dl smetana
Svartkålssallad
1 rödlök
125 g skuren svartkål
8 torkade aprikoser
1/2 dl rostade solroskärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2712 KJ / 647 kCal
Fett31 g
Salt2.2 g
Kolhydrater57 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Perfekta matlådor
Åsa
2021-02-02Uppskattad av hela familjen!
Marie
2021-01-28Så enkelt men ändå riktigt lyxigt och gott på tallriken!
Johanna
2021-01-10