Kycklingfilé med svartkålssallad och vitlökskräm

12
6
Kycklingfilé med svartkålssallad och vitlökskräm

Fräscht, snyggt och gott! I detta kycklingrecept så serveras huvudproteinet tillsammans med en svartkålssallad med skurna aprikosbitar och nötiga solrosfrön. Rätten toppas sen med en len vitlökskräm.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2021

Kycklingfilé med svartkålssallad och vitlökskräm

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn

Kyckling

4 kycklingfiléer
1 msk olja
1/2 tsk spiskummin
salt
peppar

Vitlökskräm

1 vitlöksklyfta
2 dl smetana

Svartkålssallad

1 rödlök
125 g skuren svartkål
8 torkade aprikoser
1/2 dl rostade solroskärnor

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaka gärna av smetanan med dijonsenap.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Åsa

2021-02-02

Jättegott! Perfekta matlådor

Marie

2021-01-28

Uppskattad av hela familjen!

Johanna

2021-01-10

Så enkelt men ändå riktigt lyxigt och gott på tallriken!

Näringsvärde per portion

Energi 2712 KJ / 647 kCal
Fett 31 g
Salt 2.2 g
Kolhydrater 57 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden