Kycklingfritatta med grönkål och svartkål

11
4
Kycklingfritatta med grönkål och svartkål

Härlig frittata med kyckling som får fin grön färg av spenat och underbar smak av timjan, purjolök och svartkål. Matig ugnsomelett när den är som bäst, enkel att blanda ihop och sköter sig själv i ugnen.

Kycklingfritatta med grönkål och svartkål

Ingredienser

4 portioner
ca 10 cm purjolök
300 g fryst grönmix
125 g skuren grön- eller svartkål
400 g stekt & skivad kycklingfilé
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk rapsolja

Äggstanning

4 ägg
2 1/2 dl mjölk (3%)
1 1/2 dl vispgrädde (40%)
65 g babyspenat
2 msk hackad persilja
1 tsk timjan
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Till servering

sallad
rostade solroskärnor

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Marcus

2022-01-14

Verkligen superkonstigt recept. Varken "fryst grönmix" eller "svartkålsmix" fanns att köpa på ICA, åkte till och med till flera butiker. Dålig beskrivning i tillvägagångssätt.

Lena

2020-09-18

Ett av de mer oklara recepten jag gjort fr ICA. Jagade grönmix på mitt Ica Maxi. Fanns inte. Svartkål fanns, men inte skuren. Det hade varit bättre om man skrev ut vad tex grönmixen skulle innehålla. Det fick jag läsa mig till i ingressen. Men det kan ju vara gott ändå.

Elin

2020-03-13

Tycker jag också Lars. Gav rejält med sting med 2kg. Men spännande med recept som är lite annorlunda.

Redaktionen ICAse

2020-03-13

Haha, hoppsan! Jag kan bara instämma med er båda Elin & Lars. Där blev det lite väl tokigt. Vi har nu uppdaterat papparmängden. Hälsningar Ulrika