Kycklingfritatta med grönkål och svartkål

9
3
Kycklingfritatta med grönkål och svartkål

Härlig frittata med kyckling som får fin grön färg av spenat och underbar smak av timjan, purjolök och två sorters kål. Matig ugnsomelett när den är som bäst, enkel att blanda ihop och sköter sig själv i ugnen.

Skriv ut
Kycklingfritatta med grönkål och svartkål

Ingredienser

4 portioner
300 g
fryst grönmix
150 g
svartkålsmix
400 g
stekt & skivad kycklingfilé
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
1 msk
rapsolja

Äggstanning

4
ägg
2 1/2 dl
mjölk (3%)
1 1/2 dl
vispgrädde (40%)
65 g
babyspenat
2 msk
hackad persilja
1 tsk
timjan
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar

Till servering

sallad
rostade solroskärnor

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Lena

2020-09-18

Ett av de mer oklara recepten jag gjort fr ICA. Jagade grönmix på mitt Ica Maxi. Fanns inte. Svartkål fanns, men inte skuren. Det hade varit bättre om man skrev ut vad tex grönmixen skulle innehålla. Det fick jag läsa mig till i ingressen. Men det kan ju vara gott ändå.

Elin

2020-03-13

Tycker jag också Lars. Gav rejält med sting med 2kg. Men spännande med recept som är lite annorlunda.

Redaktionen ICAse

2020-03-13

Haha, hoppsan! Jag kan bara instämma med er båda Elin & Lars. Där blev det lite väl tokigt. Vi har nu uppdaterat papparmängden. Hälsningar Ulrika

Lars

2020-02-17

Lite mycket peppar kanske

Testa liknande recept