Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Kycklingfritatta med grönkål och svartkål

Härlig frittata med kyckling som får fin grön färg av spenat och underbar smak av timjan, purjolök och två sorters kål. Matig ugnsomelett när den är som bäst, enkel att blanda ihop och sköter sig själv i ugnen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina grönmixen och låt rinna av väl.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Lägg grön- och svartkålsmix och kyckling i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar, ringla över oljan och vänd runt. 
  4. Äggstanning: Mixa samtliga ingredienser till äggstanningen tills den är grön och slät.
  5. Häll äggstanningen i formen och sätt in mitt i ugnen tills frittatan har stelnat, ca 30 minuter. Lägg ev. på aluminiumfolie när frittatan fått färg.
  6. Till servering: Servera med sallad och rostade solroskärnor.

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g fryst grönmix
  • 150 g svartkålsmix
  • 400 g stekt & skivad kycklingfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 kg svartpeppar
  • 1 msk rapsolja
Äggstanning
  • 4 ägg
  • 2 1/2 dl mjölk (3%)
  • 1 1/2 dl vispgrädde (40%)
  • 65 g babyspenat
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Till servering
  • sallad
  • rostade solroskärnor
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer