Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kålsallad med linser och aprikosdressing

Den här kålsalladen gör sig fint på vilken festbuffé som helst, för att inte tala om på julbordet. Välj mellan grönkål eller svartkål, eller blanda friskt! Torkade aprikoser blir till en fräsch dressing. Smula gärna över lite fetaost för en krämigare sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg aprikoserna till dressingen minst 2 timmar.
  2. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skär ev bort stammen från kålen om den är grov. Strimla kålen.
  4. Häll av vattnet från aprikoserna.
  5. Mixa ingredienserna till dressingen med en stavmixer. 
  6. Blanda kål och linser med dressingen. Lägg upp på ett fat. Strö över solrosfrön och strimlade aprikoser.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Till servering: välj vid behov laktosfri fetaost eller tofu (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 1/2 dl torkade små linser (eller 3 dl färdigkokta, för 6 portioner)
  • 200 g grön- eller svartkål
  • 1/2 dl rostade solrosfrön
  • 1 dl strimlade torkade aprikoser
Aprikosdressing
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1186 kJ / 283 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer