Kålsallad med linser och aprikosdressing

66
1
Kålsallad med linser och aprikosdressing

Den här kålsalladen gör sig fint på vilken festbuffé som helst, för att inte tala om på julbordet. Välj mellan grönkål eller svartkål, eller blanda friskt! Torkade aprikoser blir till en fräsch dressing. Smula gärna över lite fetaost för en krämigare sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014

Kålsallad med linser och aprikosdressing

Ingredienser

6 portioner
1 1/2 dl torkade små linser (eller 3 dl färdigkokta, för 6 portioner)
200 g grön- eller svartkål
1/2 dl rostade solrosfrön
1 dl strimlade torkade aprikoser

Aprikosdressing

1 dl torkade aprikoser
1 msk äppelcidervinäger
2 msk färskpressad citronjuice
1 dl olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Till servering: välj vid behov laktosfri fetaost eller tofu (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

66

Kommentar

Johan

2019-12-16

Jag kompletterade med lite rökt skinka så blev detta en bra middagsrätt. Gott och mättande!

Näringsvärde per portion

Energi 1186 KJ / 283 kCal
Fett 17 g
Salt 0.26 g
Kolhydrater 22 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden