Kålsallad med linser och aprikosdressing
Den här kålsalladen gör sig fint på vilken festbuffé som helst, för att inte tala om på julbordet. Välj mellan grönkål eller svartkål, eller blanda friskt! Torkade aprikoser blir till en fräsch dressing. Smula gärna över lite fetaost för en krämigare sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014
Ingredienser
6 portioner
1 1/2 dl torkade små linser (eller 3 dl färdigkokta, för 6 portioner)
200 g grön- eller svartkål
1/2 dl rostade solrosfrön
1 dl strimlade torkade aprikoser
Aprikosdressing
1 dl torkade aprikoser
1 msk äppelcidervinäger
2 msk färskpressad citronjuice
1 dl olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1186 KJ / 283 kCal
Fett17 g
Salt0.26 g
Kolhydrater22 g
Protein8 g
Kommentar
Jag kompletterade med lite rökt skinka så blev detta en bra middagsrätt. Gott och mättande!
Johan
2019-12-16