Kyckling med färsk pasta och krämig svartkål
Här kommer smaklökarna att jubla! Krämig svartkål smaksatt med vitlök och grana padano passar som handen i handsken ihop med stekt kyckling och färsk vitlök- och persiljepasta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2022
Ingredienser
4 portioner
1/2 förp salladslök
125 g skuren svartkål eller grönkål
1/2 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 1/2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
640 g kycklingfilé
1/2 msk olja
4 port fäsk pasta (gärna pappardelle vitlök och persilja)
70 g riven grana padano
1/2 dl rostade hasselnötter
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och matlagningsgrädde.
Receptet har uppdaterats augusti 2022.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2603 KJ / 622 kCal
Fett28 g
Salt2.6 g
Kolhydrater36 g
Protein55 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vilken svartkål? Smaklöst trots extra ost lök kryddor…
Anneli
2022-12-15Snabbt & gott! Även barnen gillade rätten. (Men glöm inte vitlöken.)
Ida
2021-02-14Riktigt gott!!
Katarina
2019-10-04