Kyckling med färsk pasta och krämig svartkål

4
2
Kyckling med färsk pasta och krämig svartkål

Här kommer smaklökarna att jubla! Krämigt hjärtkål smaksatt med vitlök och grana padano passar som handen i handsken ihop med stekt kyckling och färsk vitlök- och persiljepasta.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2020

Kyckling med färsk pasta och krämig svartkål

Ingredienser

4 portioner
125 g
hjärt- eller svartkål
1/2
påse salladslök
1/2 msk
olja
1 dl
vatten
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
100 g
grana padano (flarn)
-
salt
-
peppar
640 g
kycklingfilé
1/2 msk
olja
4
port fäsk pasta (gärna pappardelle vitlök och persilja)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.  
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, parmesanost t ex parmigiano reggiano. Välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Ida

2021-02-14

Snabbt & gott! Även barnen gillade rätten. (Men glöm inte vitlöken.)

Katarina

2019-10-04

Riktigt gott!!

Näringsvärde per portion

Energi 2261 KJ / 540 kCal
Fett 23 g
Salt 3 g
Kolhydrater 33 g
Protein 47 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept