Samosas med svamp, svartkål och lagrad ost

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
0
Samosas med svamp, svartkål och lagrad ost

Frasiga filodegsknyten med fyllning av kastanjechampinjoner, rostade solroskärnor, svartkål och lagrad prästost. Indiska samosas bakas av filodeg och strösslas med vallmofrö. Jättegoda som de är eller med gräddfilsdipp.

Samosas med svamp, svartkål och lagrad ost

Ingredienser

8 bufféportioner

Fyllning

1 dl solroskärnor
1 gul lök
250 g kastanjechampinjoner
2 msk smör
125 g skuren svartkål
salt
svartpeppar
100 g riven lagrad ost (gärna 17%)

Samosas

olja till formen
2 msk vetemjöl
1 1/2 msk vatten
6 ark filodeg (à ca 125 g)
1 msk olja
1/2 tsk blått vallmofrö

Till servering

sallad
gräddfil

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Vallmo- och citronkakor
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Smördegsflarn med najadlax och sveciakräm
Betyg 3.2 av 5.
41 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Filodegsknyten med tapenade
Betyg 3.1 av 5.
48 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Västerbottensostpaj med spenat och jordärtskocka
Betyg 4.5 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Italiensk potatisbakelse
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga