Samosas med svamp, svartkål och lagrad ost

Frasiga filodegsknyten med fyllning av kastanjechampinjoner, rostade solroskärnor, svartkål och lagrad prästost. Indiska samosas bakas av filodeg och strösslas med vallmofrö. Jättegoda som de är eller med gräddfilsdipp.

Ingredienser
8 bufféportioner
Fyllning
1 dl solroskärnor
1 gul lök
250 g kastanjechampinjoner
2 msk smör
125 g skuren svartkål
salt och svartpeppar
100 g riven lagrad ost (gärna 17%)
Samosas
olja till formen
2 msk vetemjöl
1 1/2 msk vatten
6 ark filodeg (à ca 125 g)
1 msk olja
1/2 tsk blått vallmofrö
Till servering
sallad
gräddfil
För alla
Läs noggrant innehållet på filodegen. I övrigt fri från ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja. Välj laktosfri gräddfil.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja. Välj laktosfri gräddfil.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer