Samosas med svamp, svartkål och lagrad ost

2
0
Samosas med svamp, svartkål och lagrad ost

Frasiga filodegsknyten med fyllning av kastanjechampinjoner, rostade solroskärnor, svartkål och lagrad prästost. Indiska samosas bakas av filodeg och strösslas med vallmofrö. Jättegoda som de är eller med gräddfilsdipp.

Skriv ut
Samosas med svamp, svartkål och lagrad ost

Ingredienser

8 bufféportioner

Fyllning

1 dl
solroskärnor
1
gul lök
250 g
kastanjechampinjoner
2 msk
smör
125 g
skuren svartkål
-
salt och svartpeppar
100 g
riven lagrad ost (gärna 17%)

Samosas

-
olja till formen
2 msk
vetemjöl
1.5 msk
vatten
6
ark filodeg (à ca 125 g)
1 msk
olja
0.5 tsk
blått vallmofrö

Till servering

sallad
gräddfil

För alla

Läs noggrant innehållet på filodegen. I övrigt fri från ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja. Välj laktosfri gräddfil.
Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Testa liknande recept