Samosas med svamp, svartkål och lagrad ost

Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Samosas med svamp, svartkål och lagrad ost

Frasiga filodegsknyten med fyllning av kastanjechampinjoner, rostade solroskärnor, svartkål och lagrad prästost. Indiska samosas bakas av filodeg och strösslas med vallmofrö. Jättegoda som de är eller med gräddfilsdipp.

Samosas med svamp, svartkål och lagrad ost

Ingredienser

8 bufféportioner

Fyllning

1 dl solroskärnor
1 gul lök
250 g kastanjechampinjoner
2 msk smör
125 g skuren svartkål
salt
svartpeppar
100 g riven lagrad ost (gärna 17%)

Samosas

olja till formen
2 msk vetemjöl
1 1/2 msk vatten
6 ark filodeg (à ca 125 g)
1 msk olja
1/2 tsk blått vallmofrö

Till servering

sallad
gräddfil

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Vallmo- och citronkakor
Betyg 4.1 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Filorulle med kryddstekt kyckling, lagrad ost och valnötter
Betyg 4.8 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Smördegsflarn med najadlax och sveciakräm
Betyg 3.2 av 5.42 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Vegansk prinsesstårta
Betyg 3.7 av 5.46 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Filodegsknyten med tapenade
Betyg 3.1 av 5.48 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Västerbottensostpaj med spenat och jordärtskocka
Betyg 4.5 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad