Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Samosas med svamp, svartkål och lagrad ost

Frasiga filodegsknyten med fyllning av kastanjechampinjoner, rostade solroskärnor, svartkål och lagrad prästost. Indiska samosas bakas av filodeg och strösslas med vallmofrö. Jättegoda som de är eller med gräddfilsdipp.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fyllning: Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna. Skala och finhacka löken. Hacka svampen fint. Bryn lök och svamp i smöret. Lyft upp i en bunke. Stek svartkålen tills den är mjuk. Salta och peppra. Låt fyllningen svalna. Blanda i solroskärnor och ost.
  2. Samosas: Sätt ugnen på 200°C. Smörj en långpanna med olja.
  3. Blanda mjöl och vatten till ett lim.
  4. Lägg ut filodegsarken på arbetsbänken, skär varje ark i 4 remsor på bredden och förvara i en fuktig kökshandduk. Lägg remsorna med kortändorna mot dig. Lägg en klick av fyllningen i nedre kortändan på varje remsa. Vik det nedre högra hörnet över fyllningen mot vänster långsida. Vik framåt en gång så att arket åter blir rektangulärt. Vik det nedre vänstra hörnet mot höger långsida och vik framåt. Pensla den ovikta delen med limmet och vik ihop till en triangel. Vik resten av filodegsremsorna på samma sätt och lägg knytena i långpannan. Pensla knytena med oljan och strö på vallmofrön.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  6. Till servering: Servera samosas med sallad och gräddfil.

För alla

Läs noggrant innehållet på filodegen. I övrigt fri från ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja. Välj laktosfri gräddfil.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
Fyllning
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 gul lök
  • 250 g kastanjechampinjoner
  • 2 msk smör
  • 125 g skuren svartkål
  • salt och svartpeppar
  • 100 g riven lagrad ost (gärna 17%)
Samosas
  • olja till formen
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 1/2 msk vatten
  • 6 ark filodeg (à ca 125 g)
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk blått vallmofrö
Till servering
  • sallad
  • gräddfil
Lägg till i inköpslistan