Samosas med svamp, svartkål och lagrad ost

3
0
Samosas med svamp, svartkål och lagrad ost

Frasiga filodegsknyten med fyllning av kastanjechampinjoner, rostade solroskärnor, svartkål och lagrad prästost. Indiska samosas bakas av filodeg och strösslas med vallmofrö. Jättegoda som de är eller med gräddfilsdipp.

Samosas med svamp, svartkål och lagrad ost

Ingredienser

8 bufféportioner

Fyllning

1 dl solroskärnor
1 gul lök
250 g kastanjechampinjoner
2 msk smör
125 g skuren svartkål
salt och svartpeppar
100 g riven lagrad ost (gärna 17%)

Samosas

olja till formen
2 msk vetemjöl
1 1/2 msk vatten
6 ark filodeg (à ca 125 g)
1 msk olja
1/2 tsk blått vallmofrö

Till servering

sallad
gräddfil

För alla

Läs noggrant innehållet på filodegen. I övrigt fri från ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja. Välj laktosfri gräddfil.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer