Sojakyckling med blomkål
Avnjut en rätt där sojakyckling med blomkål står på menyn. Blomkålen får sällskap av tunt skivad gurka, olja och rostade sesamfrön som blandats. Den sötsalta sojablandningen hälls över kycklingen efter att den fått stekyta. Avnjut med nykokt rykande ris och den krispiga blomkålssalladen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (eller annat gryn)
Blomkål
2 msk sesamfrö
1/2 blomkål
1/2 gurka
1 msk olja
salt och peppar
Kyckling
1 dl japansk soja
1/2 dl vatten
1 msk strösocker
1/2 msk majsstärkelse
4 minutfilé av kyckling
1 msk olja
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på sojan. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Blanda 1/2 msk ättika med grönsakerna för lite syrligare smak.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1936 KJ / 463 kCal
Fett12 g
Salt6.6 g
Kolhydrater55 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Riktigt gott! Sesamfrön i sallad kommer jag att använda fler gånger, och kycklingreceptet ska jag använda dels oförändrat och dels modifiera lite och servera kall på buffébordet!
Eva
2015-09-18