Kycklingfilé med salsa verde
Att servera lite annorlunda såser till den kanske alldagliga kycklingen kan få kvällens vardagsmiddag till något helt nytt och modernt! Salsa verden mixas slät i en matberedare, och den består av allt från kapris, persilja, dijonsenap och vitvinsvinäger för att höja syran lite.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2023
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1/2 fänkål
150 g snackmorötter
Salsa verde
1 kruksallad
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
1 msk kapris
1 msk dijonsenap
2 msk olivolja
1 msk vatten
1 tsk vitvinsvinäger
salt
peppar
Kyckling
500 g kycklinglårfilé
1 msk rapsolja
1 tsk honung
1 tsk torkad rosmarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1952 KJ / 466 kCal
Fett12 g
Salt2 g
Kolhydrater44 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
I ingredienserna står det basilika men i beskrivningen står det persilja, vad ska det vara? Jag tog lite av varje och det blev bra men det vore kul att veta hur ni tänkt
Ann
2022-06-14Hej Ann! Tack för att du uppmärksammade det för oss. Det ska vara persilja men som du skriver så funkar det bra med även basilika och persilja. Vi har nu ändrat ingrediensen till persilja. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-06-15Ni får ju skriva med potatis i ingredienserna om det ska vara potatis!
Johanna
2020-06-29Hej Johanna! Det har du verkligen rätt i. Nu står även potatisen med. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-06-30